İNŞ. MÜH. MUSTAFA USTA’DA İSTİFA DEDİ

İNŞ. MÜH. MUSTAFA USTA’DA İSTİFA DEDİ

Esenler CHP eski meclis üyesi İnş. Müh. Mustafa Usta isyan etti "Sen sağa evrilir, kapitalizmin hizmetinde kurtuluşu ararsan bu durum diyalektik ve tarihsel materyalizm zıtların birliğine terstir dedi.

Esenler CHP eski meclis üyesi İnş. Müh. Mustafa Usta: CHP düzen partisi olma yolunda hiçbir şaşma yapmadan ilerliyor. CHP'nin bu mantıkla, mevcut genel başkanla ve genel başkanın etrafını sarmalayan yalaka tayfasıyla ayağa kalkması mümkün değildir.

Usta: Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli diyenlerdenim.Çünkü “Değişim” ve “istifa” çağrılarının yükseldiği CHP tabanında partililer ikiye bölündü. Böyle bir ortamda devam kararlılığı halka en büyük ihanettir. Bakın Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde kazanan AKP, kaybeden ise ülke ve CHP oldu. CHP’de, her seçim sonrasında yenilgiye mazeret bulunur ama bu seçimin mazereti yok. Sayın Genel Başkan ve partinin üst kadroları sakın ha sakın yenilginin faturasını halka kesmeye kalkışmasınlar; ortadaki yenileni veya yenilgiyi hazırlayanlar kendileridir. Sosyal demokrasinin kurallarında bahaneye yer yok, gereğini yapmak var. Gereği ise "lamı cimi" yok tek kelime ile istifa, ama tamamen istifa.İlçelerden başlayarak genel merkeze kadar yöneten kadroların tamamı istifa etmeli. Bunu yalnız ben değil  birçok kişi isyan ederek haykırıyor. Yani taban Kılıçdaroğlu' nun istifa etmesini istiyor. İstifa etmesini istemeyenler ise siyasi beklentisi olanlar ve biat kültürü içinde olanlardır.

“KILIÇDAROĞLU VE AVANESİ  DİYALEKTİK VE TARİHSEL MATERYALİZM'İN ALTI İLKESİNDEN BİRİ OLAN ” ZITLARIN BİRLİĞİ İLKESİNE" AYKIRIDIR.

Kılıçdaroğlu'nun  CHP’yi raydan çıkardığını,sosyal demokrasiden uzaklaştırarak düzen partisi yaptığını üzülerek görmekteyiz. Başarı var diyen genel başkanın yaptığı başarı bana göre kararlı duruşuyla CHP’yi düzen partisi yapmasıdır. Kendilerine ve kendilerini savunanlara soruyorum; siz AKP’lileşecekseniz ve AKP taklitçisi olacaksanız bu halk aslı varken size neden oy versin, sizi neden iktidar yapsın?  CHP haksızlıklara karşı duruş sergileyen, emeğin yüceliğini savunan örgütlü bir halk hareketiyken ve duruşu sol iken sen sağcı bir partiye benzeşerek baştan kaybettin ve kaybettirdin. Saçma sapan bir helalleşme söyleminle, bizleri suçlu ilan ederek çizdiğin yolun sonunun hüsran olacağını anlamalıydın.Bu eyleminle birlikte aldığın oyun bu kadar olması aslında bizleri de şaşırttı.

 Ama bizleri ilgilendiren bu ucube sistemin sonlanmasıydı, ülkenin bir nefes almasıydı, sen bunu başaramadığın için nasıl başarılıyım dersin? Aynı yöntemlerle mücadele ederek farklı bir sonuç beklemek hayaldir.Sen sağa evrilir, kapitalizmin hizmetinde kurtuluşu ararsan bu durumun  diyalektik ve tarihsel materyalizmin ilkelerinden “Zıtların birliği” ilkesine aykırı olduğunu bilmelisin.  Parti bilimden uzaklaştı, sevgi ve saygıya hasret bırakıldı. Soruyorum neyin değişimi? Kafalar değişmedikçe, yapı değişmedikçe, sol özüne dönmedikçe; kaybeden ise umut bekleyen, güvenen halk olacaktır. Yıkılan ve heba olan ise düzen değil, düzene karşı duruş sergileyen,direnen çağdaşlık yolunda yürüyenlerin mücadelesi olacaktır. 

Son olarak Marks’ın şu söylemiyle ve İstifa diyerek bitirmek istiyorum… Marks” İnsanın özgürleşmesi de ancak insanda yanlış bir gerçeklik algısı oluşturarak, kendini gerçekleştirmesini engelleyen yabancılaşma, din, ideoloji gibi tüm olguların ortadan kaldırılmasıyla mümkün olacaktır…”  Sen ve partinin egemenleri dine sarılarak sağa evrildiği müddetçe bu halkın kurtuluşu, özgürleşmesi CHP ile asla gerçekleşmeyecektir… İSTİFA...



Anahtar Kelimeler: . . MUSTAFA İSTİFA
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli