İMAMOĞLU’NA ESENLER İLGİSİZ KALDI

İMAMOĞLU’NA ESENLER İLGİSİZ KALDI

İBB Başkanı İmamoğlu Esenler Meydan Düzenlemesi için geldiği Esenler’de ilgi görmedi. İmamoğlu’nun ve proje kadrosunun ortaya koyduğu meydan düzenlemesi heyecan yaşatmadı.

İmamoğlu Esenler Cumhuriyet meydanına Çakarlı aracıyla girdi, İmamoğlu’nu karşılayan CHP örgütünün sayısı yok denilecek kadardı.

İmamoğlu’nun proje kadrosu, Esenler yerel basını ve vatandaşlar Göksu’nun yaptığı karton sunumunun aynısıyla karşılaşınca şaşırdılar. Birkaç kartona süslü, püslü birkaç resim çizilmiş, ne mühendislik, ne mimarlıkla alakası olmayan görseller önünde meydana yapılacak saçma sapan işleri anlatan İmamoğlu ve ekibi bu sefer Esenler halkını uyutan taraf oldu.

Esenlerin yığınla sorunu varken, meydanda çiçek dikerek, meydanın belirli yerlerinde oturma yerleri yapılarak, Atatürk büstünün yerini değiştirerek ne otopark sorunu, ne kentsel dönüşüm sorunu, nede esenlerin herhangi bir sorunu çözülmeyeceğini anlamamışlar.

CHP İLÇE BAŞKANI VE MECLİS ÜYELERİ TEKNİK KONULARI BİLMEDİKLERİNDEN REZİL OLDULAR

İmamoğlu konuşurken etrafını sarmalayan ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri bu projeler Esenlere bir şey katmaz diyemediler, koyun kaval dinler gibi dinlediler. Zaten ne konuşacaklar, hangi konuda bilgileri var, Esenler’de ne olup bittiğini bilmeyenler Esenlerin kadercilerinden başka bir şey beklemek de doğru olmazdı.

Tek konuşan ve İmamoğlu’na bilgi veren, İmamoğlu’nun da bilgi için başvurduğu Esenler Belediye Başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya bir şeyler söyledi.

“MEYDANA ÇİÇEK EKEREK OTOPARK SORUNUNU ÇÖZEMEZSİNİZ”

Ömer Çetinkaya: Esenler cumhuriyet meydanından geçecek olan tramvay hattı var ve bu planlara işlenmiş. Bunlar planlara aygırı bir işlem yapacaklar ama planı değiştirmeden burada istedikleri imalatı yapamazlar. Birde esnafımızı rahatsız edecek işler yapmaya kalkışıyorlar, tam esnafların karşısına bir bina yapacaklarmış. Bunun yanında birkaç ağaç dikerek meydanı süsleyecekler. Halbuki meydan için İBB’nin projesi var ama İmamoğlu bu projeyi dikkate neden almıyor bilmiyoruz. O projede meydan kazılarak otopark yapılması lazım, meydana çiçek ekerek otopark sorununu çözemezsiniz ve Esenlere kalıcı bir eser bırakamazsınız” dedi.



Anahtar Kelimeler: İMAMOĞLU’ ESENLER İLGİSİZ KALDI
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı