İMAMOĞLU VE RÜŞVETÇİ ÇETESİ İŞ BAŞINDA

İMAMOĞLU VE RÜŞVETÇİ ÇETESİ İŞ BAŞINDA

Halkın Büyük umutlarla seçtiği İBB Başkanı İmamoğlu’nun ekibinin rüşvet aldığını, Başkan İmamoğlu’nun bu kişileri bildiği halde duyarsız kaldığını iddia eden vatandaşlar isyan etti.

İBB’ye ait taşınmazları yasal yollarla kiralayan yurttaşlar İBB’nin görevlilerinin kendilerinden “kitabına uydurarak” rüşvet istediklerini iddia ettiler. Rüşvet teklifine olumlu yanıt vermeyenlerin ise usulsüzce, hatta mahkeme kararını tanımadan kira sözleşmelerini çeşitli baskı yöntemleri uygulayarak iptal ettikleri yönünde açıklamada bulundular.  

Gazetemize belgeler göndererek şikayette bulunan vatandaşlar…

“Bizler İmamoğlu’nun başkanlığı kazanmasından çok önce Belediyelere ait olan 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ihale yolu ile kiraladığımız ve kurduğumuz iş yerlerini “fazla kar ediyorsunuz, kiranızı artıracağız, ya bize istediğimiz rakamları verirsiniz veya sözleşmenizi iptal edeceğiz” dediler.

Bizlerde kendilerine kira süresi dolmadan, yeniden ihale düzenlemeden meclis kararı ile de olsa ihale yapılmadan bize böyle mobbing uygulayamazsınız” dedik ama belediyenin gücü bizi ezdi. Bazı arkadaşlarımız işlerinin elinden alınmaması için istenilen rakamları vermeyi kabullendiler ve istenilen rüşveti verdiler.   

Belediye mülklerinde Kiracı olan bazı kişilerle konuştum, aldığım cevaplar şöyle…

Bizden rüşvet alıyorlar- bizlere kiranızı artırıyoruz dediler ve kiramızı işgalcisiniz diyerek yüksek ECRİMİSİL bedeli göstererek aracılar yolu ile para almak için pazarlık yapıyorlar, aracı olanlar önce 10 bin lira kira verdiğimiz yere 170 bin lira ecrimisil yazısı gönderiyorlar, sonra  bizden “bu rakama bakmayın bize istediğimiz bu parayı ödeyin, biz sizin kiranızı ayarlarız” diyen kişiler karşımıza çıktı. Bu kişiler “BİZ BU İŞİ HALLEDERİZ” dediler ve aleni rüşvet istediler. Örnek konuştuğumuz bir lokanta işletmesi 750 bin lira. Bir büfe sahibi 200 bin lira. Bir halısaha sahibi 250 bin lira rüşvet verdiğini iddia etti.  Kumpir, simit, büfe vs. işletme sahipleri anlaşma adı altında, aracılara paralar verdiklerini söylediler.  Yine bir kiracı ” İBB’nin bu aracıları Zeytinburnu sahilinden başlayarak Avcılar sahiline kadar birçok kiracıdan paralar aldılar. İnsanlar konuşmaya korkuyor. Belediye Başkanı bu işleri yapanları biliyor ama bir şey yapmıyor. Musluğun başında olanları biz seçtik” dediler ve isimleri bize verdiler.

Bizlere verilen isimler görevlerinden ayrılmazlarsa veya İmamoğlu gereğini yapmazsa bu rüşvet çarkının içinde kimlerin olduğunu açıklayacağız ve bir sonraki haberimizde kamuoyu ile paylaşacağız.

İşte şikayet yapan vatandaşın, İmamoğlu’na verdiği şikayet dilekçesinden alındı böyle…



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli