İMAMOĞLU, ESENLERDE İSKİ YATIRIMLARINI ANLATTI- BAHÇELİYE YANIT VERDİ

İMAMOĞLU, ESENLERDE İSKİ YATIRIMLARINI ANLATTI- BAHÇELİYE YANIT VERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Bahçeli'ye Esenler’den yanıt verdi. İmamoğlu "Ben evimdeyim zaten, belki başkalarıyla karıştırıyordur. Bugün de evimin Esenler bölümündeyim" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya’yı yanına alarak Cumhuriyet meydanında vatandaşlara hitap etti. İmamoğlu’nun halkla buluşmasına Esenler muhalefet siyasi parti ilçe başkanları, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katılım sağladılar. İmamoğlu, Esenler’de İSKİ çalışmalarını ve su baskınlarına karşı yapılan yatırımları anlattığı programda aynı zamanda yerel seçim startını da verdi. İmamoğlu konuşmasının bir bölümünde 16 milyonun oyuna talibim dedi. Programın sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı

HABER/YILMAZ BOYRAZ 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Esenler’de konuşmasının büyük bölümünü İSKİ ve su baskınlarına karşı yapılan çalışmalarına ayırdı ve konuşmasının bir bölümünde "Gönüllerdeki ittifaka talibim, son ana kadar toplum tabanında ittifak kuracağım" diye konuştu.

İmamoğlu, İYİ Parti'nin 31 Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimde her il ve ilçeden kendi adaylarını çıkarma kararı ve 'ittifak' olasılığına kapıyı kapatan açıklamalarına ilişkin soruyu ise, şöyle yanıtladı:

"Hiçbir siyasi partinin kendi iç konuşmalarını ya da yorumlarını, ben bir karşı yorum olarak önüme koyup bunu sizinle konuşmam ve doğru da bulmam. Etik değil, işim de değil ayrıca. Ama ben iddiayla, ısrarla diyorum ki; geçmiş dönem ittifakımız olan ve hâlâ aslında o ittifakın bir belediye başkanı olarak söylüyorum ki: Son ana kadar ittifak, hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurmak konusunda çok iddialı birisiyim. Bu konudaki iddiamı da son ana kadar devam ettireceğim.

İmamoğlu: Gönül ister ki; başta tabanda büyük bir ittifak, sonra siyasi üst ittifak kurulsun. Ama bir tarafı eksik kalırsa da, benim en önemsediğim şey milletin gönlünde kuracağımız büyük ittifaktır. Ben ona talibim ve bu ittifakın içerisinde birkaç siyasi parti yok. Hangi siyasi görüşte olursa olsun, benim gönlümdeki ittifakın tarifini söylüyorum.

İstanbul'da yaşayan 16 milyon insanımızın, başta çocuklarının, evlatlarının bir Ekrem ağabeyi, bir Ekrem Başkanı ya da onların tabiriyle 'Eko Başkanı' olmaya talibim. Burada da kimseyi ayırt etmiyorum birbirinden. Bu büyük ittifakı kuracağımıza da inanıyorum."

MHP lieri Devlet Bahçeli, (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef almıştı. Bahçeli, "Ara sıra keyfi yeterse boş zamanlarında İstanbul'a uğrayan belediye başkanını evine göndereceğiz" demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Bahçeli'ye yanıtı Esenlerden verdi…  İmamoğlu "Ben evimdeyim zaten, belki başkalarıyla karıştırıyordur. Bugün de evimin Esenler bölümündeyim" diye konuştu.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı