İLÇE SEÇİM KURULU SUÇLAMALARA CEVAP VERDİ

İLÇE SEÇİM KURULU SUÇLAMALARA CEVAP VERDİ

Esenler’de sandık kurullarını yasaya aykırı olarak oluşturdukları gerekçesiyle, sandık başkanlarını İlçe seçim kurulunda ayarlama yapılarak iktidar yandaşlarından oluştuğunu söyleyen vatandaşlar gazetemize şikayette bulundular.

Esenler İlçe seçim başkanlığına giderek işin aslını öğrendik. Konuştuğumuz yetkililer işin aslının söylendiği gibi olmadığını söylediler. 

İLÇE SANDIK BAŞKANLARI KURA İLE BELİRLENİR…

Esenler seçim kurulu ve Kaymakamlık yetkililerinden tarafımıza yapılan açıklama şöyle: Sandık başkanı kura ile belirlenir. Kimse sandık başkanlarının belirlenmesine müdahil olamaz. Kuralar kurul önünde çekilir ve varsa bir eksiklik o eksiklik de kurul önünde kura ile giderilir.

Kaymakamlık makamına kurumlardan bildirilen isim listesi ilçe seçim müdürlüğüne gönderir, ilçe secim müdürlüğü de oluşan seçim kuruluna listeyi bildirir. İlçe seçim kurulu sandık başında görev yapacakların listesini kura çekerek belirler. 

Sandık görevlisi için kurumlardan talep yapılır Kaymakamlık elinde ki listeyi seçim kuruluna gönderir, seçim kurulu elindeki listeden kura ile sandık başkanlarını görevlendirir.

Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olanlar ise sandıklarda görev alamaz fakat müşahitlik yapabilir" şeklinde açıklamada bulunuldu..

SİYASİLERİN İSTEKLERİ ŞÖYLE…

Yapılan şikayetler üzerine yetkililerden aldığımız bilgileri siyasilerle paylaştık. Konuştuğumuz ilçe başkanları, "evet; işleyiş böyle sandık başkanlarının kuraları bizlerin bulunduğu ortamda çekildi. Kura çekiminden sonra görevlendirilen bazı görevliler sandık görevi yapamayacağını bildirdikleri haberini aldık.  Görev yapamayacağını dilekçelerle seçim kuruluna bildiren arkadaşların mazeretlerinden dolayı sandıklarda bir boşalma olacağını biliyoruz. Adil ve şeffaf bir seçim yapılması için boşalan sandık görevlilerinin yerlerin doldurulması için tekrar siyasi partilerin huzurunda kura ile belirlenmesini istiyoruz” dediler.

 



Anahtar Kelimeler: SEÇİM KURULU SUÇLAMALARA CEVAP VERDİ
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı