İlaç raporlarında yeni karar!

İlaç raporlarında yeni karar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilaç raporlarıyla ilgili bir açıklama yaparak alınan yeni kararı duyurdu.

Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yaptıklarını duyuran Bakan Işıkhan, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini açıkladı.

Bakan Işıkhan, "Sağlık Uygulama Tebliği düzenlemeleri ve alternatif tedavi seçenekleri sayesinde yaklaşık bir yılda 3,2 milyar lira tasarruf sağladık." ifadelerini kullandı.

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Öte yandan hastanelerde 'Onaylı Randevu Sistemi' başlıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) düzenleme hayata geçti. Atılan bu adımlar ile hastanelerdeki randevu krizininde rahatlamaya gidilmesi planlanıyor.

Yeni düzenleme ile randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar onay istenecek.

Randevu onayı www.mhrs.gov.tr internet sitesi ve ALO 182 çağrı merkezi üzerinden verilecek. Onay vermeyenlerin randevusu iptal olacak.

Randevu tarihinden bir gün önce 20.00'ye kadar onay verilecek

3 gün ve sonrası için alınan randevularda onay zorunlu. Muayene tarihinden önceki 2 gün içinde alınan randevular ise doğrudan onaylanmış sayılacak.

İptal işlemi randevu tarihinden bir gün öncesine kadar yapılacak. Onaylı randevular da iptal edilebilecek.

Onaylı randevusuna gitmeyenler için de uygulama değişmedi. Bu kişiler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacaklar ancak sağlık kuruluşlarından randevusuz bir şekilde hizmet alabilecekler.

Odatv.com



Anahtar Kelimeler: raporlarında karar!
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı