“İKTİDAR YOKSUL YARATMAKLA, YOKSULLARIN ÇOKLUĞU İLE ÖVÜNÜYOR”

“İKTİDAR YOKSUL YARATMAKLA, YOKSULLARIN ÇOKLUĞU İLE ÖVÜNÜYOR”

Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başcı, Esenler İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Başcı, İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ile seçim çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu, Esenlere yapancı olmadığını söyledi.

AKP Güngören İlçe eski Kurucusu ve İlçe Başkalarından, Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başcı: Esenler İlçemizin yabancısı değilim 35 yıl Güngören’de siyaset yaptım. Esenler’de ve İstanbul’un ilçelerinde çarpık kentleşme, yüksek binaların yoğunluğu gözler önünde. Kamu arazileri imara açılarak rant alanını yaratılması elbette bizleri üzüyor. Yerel idareciler bu konuda hatalılar, onların bazı gelişmelere göz yumması veya bizzat teşvik etmesiyle bugünün çarpık kentleşmesini ortaya çıkarmıştır.   Bu yapılaşma yalnız Esenlere mahsus bir gelişme değil, İstanbul’un değişik ilçelerinde böyle manzaralar karşımızda duruyor. Modern kentleşmenin ilk adımını yerel idareler gerçekleştirir ama bizde yerel idareler maalesef çarpık kentleşme için her şeyi yapıyorlar.

Bundan sonra neler olur, Esenler nasıl gelişir derseniz, imara açılmamış araziler kalmışsa oralara geçmişin yanlışlarını örnek alarak geleceğin çağdaş dönüşümünü yapmaları kurtuluş olur. Kupon arazileri ve boş bulduğunuz yerleri ranta açarsanız bu işin içinden çıkamazsınız. Birilerinin zengin olması ülkenin zenginliği değildir aksine birilerini zengin yapmaya kalkışırsanız karşınıza işin içinden çıkılması imkansız bir durum ve çarpık yapılanma çıkar.

“İKTİDARLAR SOSYAL YARDIMLARLA DEĞİL AÇTIKLARI İŞ KAPILARI İLE ÖVÜNMELİ”

Bakın arsa rantiyesi belli bir kesimi mutlu ederken yığınları mutsuz ediyor. Sosyal yardımlarla övünen iktidar mutsuz yığınların yaşam kalitesini yükseltmiyor, halkın büyük kesimini açlığa ve tembelliğe teşvik ediyor. İktidarlar yaptıkları sosyal yardımlarla değil açtıkları iş kapıları ile övünmeli. “Biz iktidara geldiğimizde 1 milyon kişi sosyal yardım alıyordu bak şimdi biz 10 milyon kişiye yardım yapıyoruz” söylemi başarı değil, başarı biz halkımızı sosyal yardımlarla değil iş sahibi yaparak özgürleştirdik eylemini gerçekleştirmek başarıdır, övünülecek iştir. İnsanları yoksullaştırarak, ekmeğe muhtaç ederek övünmek iktidarlara yakışmaz. İktidar yoksul yaratmakla, yoksulların çokluğu ile  övünüyor.

Kentsel dönüşüm ama bir an önce yapılmalı. Kentsel dönüşümü yerinde insanları mağdur etmeden ve formaliteden bir dönüşüm savsatası yapmadan işe başlamalı. Bakınız Esenler’de ve komşu ilçelerde öyle çürük binalar var ki, insanlarımız en küçük bir depremde bu binalarda büyük zararlar görecekler. Bugün küçük rakamlarla dönüştüreceğimiz binalarımızı yarın bir deprem durumunda bugün ödeyeceğimizin kat kat fazlası ile karşı karşıya kalacağız. Maddiyatı bir kenara bırakın yaşanacak insan kaybımız tüm acıların en büyüğü olacak ve vicdanlarımız sızlayacak ama iş işten geçmiş olacak.

“TERÖRE BULAŞMAMIŞ TÜM SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞÜRÜZ”

Kimse umudunu kaybetmesin, halkımız bizlere fırsat verirse tüm bu musibetleri ortadan kaldıracağız. Bizlerin, yanı Gelecek Partisinin ötekisi yok, kimsenin kimseden üstünlüğü olmayan, kardeşçe bir arada yaşanabilir bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz. Geniş kadrolarımızla, bilgili, deneyimli ve genç beyinlerle ülkeyi yönetmeye hazırız. Anayasal hükümlerle kurulan, teröre bulaşmamış tüm siyasi partilerle görüşürüz, kimseden icazet almayız. Fikirlerin özgürlüğünü savunan, barışın, eşitliğin, adaletin egemen olmasını, özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak için mücadeleye devam ediyoruz. Ekonomi, diş politika, Eğitim, sağlık, ulaşım ve güvenlik önceliğimizdir. Tüm bu primlerin halkımızın yararına işlemesi için geniş kadrolarla iktidara hazır bir partiyiz.  Biz kişilerin rengine, dinine, ırkına bakmadan tüm halkımızı sevgiyle kucaklayan bir anlayışla, radikal adımlar atarak seçimlere hazırlanıyoruz. Bizler halkımızın hizmetindeyiz ”dedi.  



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli