İKİ LİDER ORTAK ADAY KONUSUNDA MUTABIK KALDI

İKİ LİDER ORTAK ADAY KONUSUNDA MUTABIK KALDI

Meral Akşener'in CHP yönetimine yönelik sert sözlerinin ardından kritik görüşme bugün yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ile Akşener baş başa görüştü. Basına yansıyan kulis iddialarına göre, iki lider ortak aday konusunda mutabık kaldı.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun adaylığının gündeme gelip gelmediğine ilişkin bilgi verilmedi. CHP lideri görüşmeden bir gün önce aday belirleme konusunda partisinden tam yetki almıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kendisine aday belirleme sürecinde tam yetki vermesinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bugün baş başa görüştü. Altılı masanın adayı konuşacağı 2 Mart’taki kritik toplantısı öncesi yapılan görüşmeye ilişkin parti kaynaklarından bazı kulis bilgileri paylaşıldı.

İki genel başkan arasındaki görüşmede, rahatsızlıklara neden olan konuların büyük oranda çözüldüğü öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına ‘Görüşme son derece olumlu geçti’ dediği bildirildi.

Görüşme sonrası Diken’e bilgi veren iki partinin kurmayları ortak adayda bir kez daha mutabık kalındığını söyledi.

CHP’liler, koalisyon süreçlerine atıfla “Bu süreçlerde bunlar normal demiştik. Görüşmeyle iki lider çoğu konuyu ele aldı ve büyük oranda uzlaşı sağladı” dedi. Partililer Kılıçdaroğlu’nun kendilerine “Görüşme gayet olumlu geçti” dediğini de aktardı.

İYİ Parti kaynakları da Akşener’in ‘endişelerini ve beklentilerini toplantıda Kılıçdaroğlu’na aktardığını’ söyledi. İYİ Partili isimler de “Ortak adayda değişiklik yok. Uzlaşıyla belirlenecek ve Türkiye’yi karanlıktan çıkaracağız” demekle yetindi.

Partililer toplantıda Kılıçdaroğlu’nun adaylığının gündeme gelip gelmediğine ilişkin bilgi vermedi.



Anahtar Kelimeler: LİDER ORTAK KONUSUNDA MUTABIK KALDI
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli