İKİ HAZIMSIZ CUMHURİYET DÜŞMANI

İKİ HAZIMSIZ CUMHURİYET DÜŞMANI

AKP grup Başkan vekili Mahir Ünal, gibiler ülkemizde az değil. CHP’nin Esenler ilçe Başkanı da aynı özellikleri taşıdığını defalarca yazmamıza rağmen bugüne kadar kimseden ses çıkmadı.

AKP grup Başkan vekili Mahir Ünal, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır” AKP’li Cumhurbaşkanı, “iki ayyaş” Fesli Kadir ve benzerleri, “keşke Yunan kazansaydı, hem laik hem demokrat olunmaz” gibi sözlerle AKP cenahından usanmadan cumhuriyet karşıtlığına devam ediyorlar.  

CHP cenahından ise Atatürk’ün partisinde ilçe başkanı olan bir zat, “ Atamızı rahmetle anıyorum” diyerek rakı kadehini havaya kaldırması bir başka rezillik olarak ortada duruyor. Yanı Atatürk’le ve cumhuriyetle yalnız AKP’liler değil, AKP’leşen CHP’nin Atatürkçü ve cumhuriyetçi geçinen dallamaları da fırsat buldukça, bazen kadehlerle bazen, türban, bazen “El Fatiha” çekerek cumhuriyetimizle hesaplaşıyorlar… Yok, bu hazımsızların birbirinden farkları...  

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda “Yerelden Evrensele Şehir Ufku: Kahramanmaraş Örneği” başlıklı konferansta konuştu.

Mahir Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO’nun Çin’de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." ifadelerini kullandı.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: HAZIMSIZ CUMHURİYET DÜŞMANI
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli