İBB ÖNÜNDE “ENERJİ İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR”  SESLERİ YANKILANDI

İBB ÖNÜNDE “ENERJİ İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR”  SESLERİ YANKILANDI

İktidarın enflasyonu İBB çalışanlarını ezip geçiyor, İBB’ de 60 bin işçi isyanda… Seçimlerin ardından ekonomik kriz tüm kesimler ezdiği gibi, iktidar sarı sendikanın da yardımıyla İBB işçilerini çileden çıkardı.

Seçimler biter bitmez Zamlar birbiri ardına geldi, sıkı para politikası daha derin bir şekilde uygulanmaya başlandı. İktidarın beceriksizliğinin ve yaptıkları yanlışların faturası işçilere ve yoksul halka kesiliyor. 

İBB İŞÇİLERİ KARŞILARINDA POLİS BARİYERLERİNİ BULDULAR! 

Bugün İBB işçiler, “İnsanca yaşamak istiyoruz, eşit işe eşit ücret, enerji işçisini sefalete mahkum edemeyeceksiniz, İnsanca yaşamak- güvenceli çalışmak istiyoruz” demek için Belediye önüne geldiklerinde karşılarında işvereni veya işveren temsilcilerini bulamadılar. İBB işçileri karşılarında polis bariyerlerini buldular, İBB Enerji işçileri bu durumla karşılaşınca iktidara ve İmamoğlu’na “Enerji işçisi köle değildir” sloganları atarak tepki gösterdiler.

“SEFALETE MAHKUM OLMAYACAĞIZ!”

İGDAŞ işçisi Olcay Karabulut: birlikte kazandığımız İBB önünde bize yapılan insanlık dışı bu uygulamayı, önümüze konulan polis barikatını ve engellemeyi görüyorsunuz.  hak- hukuk, adalet diyenler bizlerin bu meydanda “insanca yaşamak istiyoruz” dememizi istemiyorlar. AKP’nin  ve AKP yandaşı sarı sendikanın işverenle anlaştığı ücret yüzünden "Asgari ücretle çalışan işçiler haline geldik. 

Bizler taşeron işçileriyiz, taşeron demek, emek sömürüsü demek güvencesiz çalışma demektir. Bakınız İktidar tarafından 2018 yılında kanun hükmünde kararname ile “hepiniz taşeron firmalardan kadrolar alacaksınız” dediler ve bizler onlara inandık. Sonuç ne oldu biliyormusunuz? Sadece o özel firmalardan alınarak işçiler belediye şirketlerine aktarıldı, o şirketler de AKP İktidarı tarafından kurulan şirketler olduğu gibi sendika da iktidar yanlısı sarı sendika. 

Onlar aynı haklarla aynı yoksulluk oranındaki ücretlerle emek sömürüsüne devam ediyorlar. Evet, 600 bin belediye işçisi kandırıldı, emekleri sömürülüyor. Bizlerin isteği Eşit işe eşit ücret verilmesidir. 15.500 uçret alırken bunu bir protokol yaparak 22 bin civarına çıkardıklarını söyleyen sendika yöneticilerine bu rakamla biz sefalet ücretine yanı asgari ücrete mahkum kalacağız. Biz bu döngüden kurtulmak istiyoruz” dedi .

Barikatlar önünde- kendi yurdundan etilmişler…



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli