İBB AKP’Lİ ESENLER BELEDİYESİNİN PLANINI BOZDU!

İBB AKP’Lİ ESENLER BELEDİYESİNİN PLANINI BOZDU!

Esenler Belediyesi'nin Birlik Mahallesi’ndeki İBB'ye ait sosyal tesis ve rekreasyon alanının plan değişikliği yapılarak Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi 2023 yılının meclis toplantısında oy çokluğu ile geçmişti.

İBB Esenler Belediye meclisinin aldığı bu karara, yaptığı plan değişikliğine itiraz ederek İstanbul 8. İdare Mahkemesine başvurdu. 8. İdare Mahkemesi AKP'li Esenler Belediyesi'nin İBB'ye ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘Açık Otopark Alanı’na dönüştürmesi kararını iptal etti. İBB Birlik Mahallesi’ndeki İBB'ye ait arsanın AKP’liler tarafından birilerine peşkeşini önleyerek Esenler halkının yararlanacağı sosyal tesisin inşaatını başlattı ve inşaat tamamlanma aşamasına geldi.

Temmuz ayı (2024) Esenler meclisinde AKP meclis üyeleri bu yer hakkında ileri geri konuşarak İmamoğlu’nu ve İBB’yi eleştirmişlerdi. Ne yazık ki imar konusunda yeterli bilgisi olmayan ve Esenler’de yapılan olumlu veya olumsuz işlerden haberi olmayan CHP’li meclis üyeleri AKP’li meclis üyelerinin söylemlerine cevap veremedikleri gibi bu yer hakkında bir araştırma yapma gereği bile duymadılar. 

Yerel gazeteciler iyi ki var! Bu yer hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için iş yine bizlere düştü. 8. İdare Mahkemesi; Esenler Belediyesi'nin Birlik Mahallesi’ndeki İBB'ye ait sosyal tesis ve rekreasyon alanını plan değişikliğiyle ‘açık otopark alanına dönüştürmesi kararını ‘hukuka aykırı’ bulmuştu. Yani bu yer planlarda İBB’nin ve İBB kendine ait olan bu yerde, Esenler Belediyesine rağmen Esenler halkının yararlanacağı bir tesisi yaparak halk yararına bir sorumluluğu yerine getirmiş oldu. 

Bu durumu kabullenemeyen Esenler Belediyesinin AKP’li meclis üyelerinin haklı bir tarafları olmadığı gibi, Esenler halkı kendilerinden İBB’ye teşekkür etmelerini beklerdi. Ama İmamoğlu Esenler Belediyesinin yanlış uygulamasına çomak sokması ve işin içinde yandaşa peşkeşi önlemesi elbette AKP’li Esenler meclis üyelerinin üzülmesine neden oldu.



M. Aksal Örüklü
13.07.2024 17:11:46
Meclis üyelerinin haberi yokken senin haberin var sana helal olsun

Mesut AKSU
13.07.2024 20:49:51
Ben CHP' nin grup başkanıyım diyen Hüseyin KOÇ' tan acil ders almalı yada ilk fırsatta görevi devretmeli

Mesut Aksu
15.07.2024 18:44:49
Ben CHP' nin grup başkanıyım diyen arkadaş Esenler bld. Meclisinde kendinimi, yosa CHP İlçe başkanınımı temsil etmektedir. İlçe başkanını temsil ediyorsa vah ki vah CHP Eenler' e

  • Salı 39.8 ° / 26.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 40.3 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Perşembe 37.7 ° / 26 ° Güneşli