HDP KADIKÖY İLÇE EŞBAŞKANINA AĞIR İŞKENCE

HDP KADIKÖY İLÇE EŞBAŞKANINA AĞIR İŞKENCE

Kadıköy’deki #1EylülDünyaBarışGünü eylemi yoğun polis ablukası altında gerçekleşti. Eylemde HDP Kadıköy ilçe Eşbaşkanı Koray Türkay gözaltına alındı ve işkenceden geçti.

Eylem alanında polisin yoğun baskısı ve ablukası dikkat çekerken, sloganlarla eylem alanına giden Barış Anneleri’ne polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında olan, HDP Kadıköy ilçe Eşbaşkanı Koray Türkay ağır bir işkenceye uğradığını söyledi.  

ÖZGÜRLÜK İÇİN HUKUKÇULAR AÇIKLAMA YAPTI

Özgürlük için Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Resmi Hesabından açıklama yaptı: HDP Kadıköy ilçe Eşbaşkanı Koray Türkay ağır bir işkenceye uğramış, kaburgaları kırılmış ve ifade işleminden sonra hastaneye sevk edilmiştir. Barış talebini dile getirdiği için müvekkilimize işkence uygulayan failler hakkında suç duyurusunda bulunacağız!

 #işkenceinsanlıksuçudur

 

1 Eylül Dünya Barış günü, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kutlandı. Yapılan açıklamalar ve düzenlenen mitinglerde emperyalist politikaların sebep olduğu savaşlar ve bu savaşların yarattığı yıkıma değinildi. NATO ve ABD ile Rusya arasındaki karşılıklı kışkırtmaların ve uzlaşmaz çelişkilerin Ukrayna’daki savaşı tetiklediğine dikkat çekildi.

Bu demokratik eylemin faturasını ise eyleme katılanlar ağır bir şekilde ödedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: KADIKÖY EŞBAŞKANINA İŞKENCE
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli