HDP ESENLER İLÇE ÖRGÜTÜNÜN ROBOSKİ ANMASINA POLİS ENGELİ…

HDP ESENLER İLÇE ÖRGÜTÜNÜN ROBOSKİ ANMASINA POLİS ENGELİ…

Roboski Katliamı nedeniyle birçok kentte yapılan eylemlerde, cezasızlık zırhı kaldırılarak sorumluların yargılanması talep edildi. Esenler’de HDP ilçe örgütünün yapacağı anmaya polis izin vermedi, çok sayıta kişi gözaltına alındı.

Esenler’deki Roposki anması öncesinde ilçe binasına gelen HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, polis ablukasıyla karşılaştı. İlçede partililerle yaptığı değerlendirmeden sonra HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Roboski katliamı anmasına yapılan polis saldırısına şöyle tepki gösterdi: "Ne pahasına olursa olsun, gözaltına alsalar da, açıklamaya izin vermeseler de Roboski katliamını unutturmayacağız, 34 canımızın hesabını soracağız!"

Ali Kenanoğlu: Basın açıklaması anayasal bir haktır ama bunlar istediklerine izin veriyorlar istemediklerine yasak getiriyorlar. Konu biz olduğumuzda her türlü yasak uygulanıyor. Keyfiyete dayalı bir uygulamayla karşı karşıyayız” diyerek konuşmasına devam ederken anma için hazırlanan pankart polis tarafından yırtıldı, açıklama için toplanan kitleye kalkanlarla müdahale yapıldı, basın mensuplarına şiddet uygulandı ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. 



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli