HDP: Cengiz Holding burada yıllardır ölüm saçıyor

HDP: Cengiz Holding burada yıllardır ölüm saçıyor

Mardin’in Derik ilçesinde Cengiz Holding’e ait tırın freninin patlaması sonucunda 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan kazaya ilişkin partinin Derik ilçe binası önünde HDP sözcüsü Ebru Günay açıklama yaptı.

HDP sözcüsü Ebru Günay, Cengiz Holding’in Eti Bakır Tesisi Mardin’de yıllardır ölüm saçıyor, zamanında tırlar kontrol edilmiş olsaydı bu katliam yaşanmayacaktı. Cengiz Holding bu sorumluluktan kurtulamaz" dedi.

Mardin’in Derik ilçesi girişinde dün aksam saatlerinde Cengiz Holding’e ait Eti Bakır Fabrikası’ndan gübre taşıdığı öğrenilen tırın freninin patlaması sonucu meydana gelen kazada 21 kişi hayatını kaybetti.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazesine katılan HDP heyeti, defin işlemlerinin ardından kazadaki ihmaller zincirine ilişkin partinin Derik ilçe binası önünde açıklama yaptı.

“Cengiz Holding yıllardır ölüm saçıyor”

Derik’te katliam gibi bir kazanın yaşandığını ifade eden HDP sözcüsü Ebru Günay şunları söyledi:

Bu acı tarif edilemez. Başından itibaren bir ihmaller zinciri var. Korunanlar ve ayrıcalıklar sınıfın çok rahat katliam yapma ve bunun hesabını vermeme olayı ile karşı karşıyayız. Herkes çok iyi biliyor bütün Derik halkı ve Mazıdağı halkı da çok iyi biliyor. Cengiz Holding’in Eti Bakır Tesisi Mardin’de yıllardır ölüm saçıyor. Doğayı katlederek ölüm saçıyor, yük gönderdiği tırlarıyla ölüm saçıyor. İpek yolunun kullanım biçimi, tırların kontrolsüz olması ile ölüm saçıyor.

“Tedbir alınsa katliam yaşanmazdı”

Katliamın asıl sebebinin aylardır bitmeyen yol yapım çalışması olduğunu kaydeden Günay, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Bugün hepimiz olay yerinden geçerken gördük, iki kaza gerçekleşiyor ama yol kapatılmıyor. Bugün sabahtan beri yol açılmış kazanın olduğu şerit trafiğe kapatılmış, yani dün zamanında tedbir alınsaydı, zamanında yol trafiğe kapatılsaydı, bu katliam gerçekleşmeyecekti. İki kaza arasında 20 dakikalık bir zaman dilimi var. Zamanında tedbir alınsaydı, ikinci katliam gerçekleşmeyecekti. Zamanında tırlar kontrol edilmiş olsaydı, yük tonajları kontrol edilseydi, bunlar yaşanmayacaktı. Öyle benim taşeron firmalarımdır, benim müşterilerimin sorumluluğudur diyerek, Cengiz Holding bu sorumluluktan kaçamaz.



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli