HALKÇI MECLİS ÜYELERİ İMAMOĞLU’NA KARŞI!

HALKÇI MECLİS ÜYELERİ İMAMOĞLU’NA KARŞI!

Esenler'deki kentsel dönüşüm projesini durdurmak isteyen İBB başkanı İmamoğlu’na CHP’li Esenler belediye meclis üyeleri rakip oldu.CHP’li grup sözcüsü, proje için partisi adına AKP’li Göksu’ya teşekkür etti.

Esenler Belediye meclisinin Mayıs ayı 1. Oturumunda CHP’li Esenler Belediye meclis üyeleri verdikleri “saçma sapan” önergelerle günü kurtarmaya çalıştılar. Gündem dışı konuşmalar ise cehaletin, bilgisizliğin ve yalakalığın öne çıktığı bir durumun özediydi.

CHP Esenler Belediye meclis üyeleri yaptıkları konuşmalarında İmamoğlu’nu hedefe koydular, AKP’nin 15 Temmuz askeri alanda yaptığı kentsel dönüşüm projesine övgüler yaptılar. Halbuki, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında proje içinde yer alan 'bisiklet yoluna ilişkin bir somut düzenleme' yer almadığı gerekçesiyle Esenler'in kentsel dönüşüm planlarına dava açmıştı. 

2023 yılında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin projeyi durdurabilmek adına dava açtığı biliniyordu. 

Bugün Esenler belediye meclisinde 12 üyesi bulunan CHP'li meclis üyeleri, muhalefeti İmamoğlu’na ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne yaparak AKP’nin dönüşümüne destek verdiği bir oturum izledik. 

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Göksu, Konutların yüzde 45'i Esenler'deki riskli yapıların dönüşümü için kullanılacağını söylüyor. Diğer yüzde 55'inin nasıl kullanılacağını, kimlere verileceğinin bilgisi henüz bilinmiyor ama; büyük araştırmacı CHP Esenler belediye meclis üyesi grup sözcüsü Yaşar Çağlayan’ın ve CHP’nin çok bilmiş meclis üyelerinin bu bilinmeyenlerin tamamının kendi kontrolünde olduğunu, yapılan övgülerden sonra öğrendik.

 

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli