HACI BEKTAŞİ VELİ TÜRBESİNİ YOBAZLAR BASTI!

HACI BEKTAŞİ VELİ TÜRBESİNİ YOBAZLAR BASTI!

Hacı Bektaşi Veli Türbe Ziyareti için Nevşehir'e  giden Esenler Pır Sultan Cemevi üyelerini türbe ziyareti sırasında birkaç meczup provoke yapmaya kalkıştı.

Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesinde yer alan ve Bektaşîliğin “Pir Evi’” Alevilikle veya İslam’la alakası olmayan, zikirci kişiler tarafından işgal edilmek istendi. Aklı evveller zikir çekerek şov yapmaya kalkışmasını alevi canlar engelledi. 

Bektaşîliğin “Pir Evi’” ziyaretine ailece giden Esenler Pır Sultan Cemevi üyeleri ve dışarıda türbe ziyareti için saatlerce bekleyen binlerce Alevi can yapılan bu girişime önce şaşırdı, sonra ise sakinliğini koruyan ziyaretçiler ve güvenlik görevlileri provokatörleri türbeden kovdular.

"DİN SİMSARI - YOBAZLAR!"

Provokatörlere üslubuyla en güzel cevabı Esenler Pır Sultan Cemevi yöneticilerinden Turgut Çatar verdi. Çatar, “kafayı bozmuş sapkın din anlayışında olan birileri Nevşehir ilinin Hacıbektaş ilçesinde yer alan ve Bektaşîliğin “Pir Evi’ni” sapkınlıklarına alet etmesine de şahit olduk. 

Ancak bizler Hacı Bektaş Veli'nin "İncinsen de incitme" felsefesinin temel ilkelerinden hareketle bu sapıklara yaptıklarının yanlış olduğunu anlattık. Bu aklı evvellere “gidin bu sapkın anlayışınızı kendi çöplüğünüzde gerçekleştirin. Bektaşîliğin “Pir Evi” olan bu külliyenin sizin sapkınlığınıza izin verilmeyen yerdir. Bu mekanda "Eline, diline, beline sahip olacaksın" "Bizim Yolumuz ilim, irfan ve insanlık üzerine kurulmuştur. Sizin yolunuz ise din simsarlığıdır, sizin yolunuz yobazlıktır, bize telkinde bulunamazsınız"” diyerek uyarıda bulunduk.



Anahtar Kelimeler: BEKTAŞİ TÜRBESİNİ YOBAZLAR BASTI!
  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu