GÖKSU “MALI” GÖTÜRÜRKEN- CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ UYUDU

GÖKSU “MALI” GÖTÜRÜRKEN- CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ UYUDU

Esenler Belediyesinin yeni seçilen muhalefet meclis üyelerini ilk meclis toplantısında AKP’li Göksu ve AKP’li meclis üyeleri bir güzel uyuttu. Göksu CHP’li meclis üyelerinin evet oyu ile ”Suyun altından Samanı” götürdü.

Esenler Belediyesinin 2024 Nisan ayı meclisine, 2024 Mart ayı meclisinde müşterek komisyonuna intikal eden ve geçmiş meclisin kesilmemiş hesabını gördü, yani ESPER A.Ş’ nin pirim borçlarına karşılık 16  adet taşınmazın satılmasına dair rapor maalesef muhalefet meclis üyelerinin verdiği oylar ile kabul edildi.,

MUHALEFET NEYE EVET NEYE HAYIR DEDİĞİNİ BİLMİYOR

Muhalefet meclis üyelerinin Emlak İstimlak Müdürlüğü ve ESPER A.Ş’nin yönetimine, kamuya borçlanmasına ve kamu borçlarının taşınmazları satarak ödenmesine karşı çıkmaları beklenirken, “Evet borcunuzu ve aldığınız maaşların ödenmesini bu 16 taşınmazı satarak kapatabilirsiniz” şeklinde gelen rapora evet oyu kullanması Esenler meclisinin ne halde olduğunu göstermiş oldu.

AKP’li Esenler belediyesi ve AKP’li başkanın uygulamaları “Eski tas eski hamam” Göksu, eski alışkanlığına devam ediyor, yine eskiden olduğu gibi sigorta prim borçlarını taşınmazları satarak kapatıyor. Son olarak Nisan 2024 meclisinde bu sefer camii arazisini satmadı ama 15 Temmuz Mahallesini borça karşılık sattı. 16 taşınmazın satılmasının nedeni, Esenler halkının geleceğine ipotek konulmasının sebebinin ve borçlanmanın hesabı sorulmazsa, hesabı kesilmezse Esenlerin başına çok daha büyük felaketler gelecek. 

ÇİFT MAAŞLARINI SORGULAYAN YOK!

Esenler AKP’nin arpalığı, Esenler yağma hasan böreği… Önce, Meydanda ki beledi binası takası, sonra sırasıyla camii arazisi, Tekstil kentte İmam hatip okulu satışı, yine camii arazisi kamu borçlarına karşılık verilmesi. Önceki dönem, yine 6 taşınmaz itirazsız ve mecliste oylanarak, muhalefetin sessizliği ile peşkeş çekildi. Tüm bunlar muhalefet meclis üyelerinin beceriksizliği, bilgisizliği ve evet oyu verme hastalıkları yüzünden oldu.  

Vatandaşın Esenler Belediyesi'ne ödediği vergiler vatandaşa hizmet olarak dönmediği gibi, uyduruk şirketlerin zararlarına, kamuya hesapsız, kitapsız borçlanmalara kurban etilmesi; yoksulluğu katmerleştiriyor. İddiaya göre Belediye şirketlerinden çift maaş alanlarında çift maaşlarını sorgulayan yok! Ülkenin ve ülke yurttaşlarının başına ne geldiyse keyfi harcamalardan, savurganlıklardan, çok maaşlı egemenlerden ve DEVLETİN MALI DENİZ olmasından geldi.



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı