GÖKSU, KURUMLA MURAT’INA ERDİ %-% GİBİ

GÖKSU, KURUMLA MURAT’INA ERDİ %-% GİBİ

AKP İBB Başkan adayı Kurum, Esenler’de yine yaptı yapacağını. Kurum Göksu’nun elini havaya kaldırarak Umut Özkan’a, Ahmet Bilal Kıymaz’a ve Esenler halkına mesaj verdi. Umut Özkan ters köşe edildi.

AKP İBB Başkan adayı Kurum, “Eski dost düşman olmaz, Eski ortakla yol yürünür” dedi ve Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun elini havaya kaldırdı, Esenlerin adayı Göksu’nun olduğunu kamuoyuna ve Esenler halkına deklare etti. 

AKP İBB Başkan adayı Kurum, 2018’de Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı’lığı döneminde, İstanbul’da ortaya koyduğu tek şey kupon arazi, boş arazi, rezerv alan, kamu arazisi ya da bir kesime ait arazideki imar rantı nasıl sağlarım tek düşüncesiydi. Kanal İstanbul hayalı ise hiç bitmedi. 

Kurum, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile bu alanlarda uyum içinde çalıştığı için tercihini böyle kullandı. Esenler’de yarım kalan rantsal işlerin devamı için Göksu’nun elini havaya kaldırmasından doğal bir şey olamazdı. "imar barışı" ve "imar affı" düzenlemesinin mimarlarından Mehmet Özhaseki’yi de arkalarına alarak tüm yarım kalanları tamamlayacakları Esenler buluşmasında ortaya çıktı. 

Tamamlayacaklar 25 yılda tamamlanmayanları, bazı siyasilerin dediği gibi bölüşecekler tüm kupon arazilerin gelirlerini, dönüşümü yine ransal dönüşüm olarak yapacaklar. Hazırlanıyorlar Tozkoparan gibi bazı ilçelerde yaşanan mağduriyetlere yeni mağduriyetler yaratmaya. Polis zoruyla insanları evlerinden, yurtlarından ve komşularından koparmanın planlamasını yaptıkları yönünde bazı bilgiler gelmeye başladı.  

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum seçim çalışmalarına Esenler’de devam etti. Kurum, Esenler'de mevcut yönetimi eleştirerek bilinçli programla kasıtlı bir şekilde İstanbul'un durdurulduğunu söyledi. İstanbul'un 25 yılda bitirmedikleri trafik sorununa da değinen Kurum, ulaşım sorununu bitireceklerini belirtti. Kurum ayrıca, Göksu’nun başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğinden ve akıllı şehrini farelerin bastığından haberi yokmuş gibi kentsel dönüşümü başlatacaklarını da anlatırken ikilinin birbirinden haberi olmadıkları belli oldu.

 



Anahtar Kelimeler: GÖKSU KURUMLA MURAT’ %-%
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli