GÖKSU ESENLERİ BABASININ TARLASINI SATAR GİBİ SATMAYA DEVAM EDİYOR!

GÖKSU ESENLERİ BABASININ TARLASINI SATAR GİBİ SATMAYA DEVAM EDİYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) arsa satmasını, çoğunluk oyu ile engelleyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bu yıl üçüncü kez arsa satmak için ihale açtı.

Esenler Belediye meclisinde muhalefet istediği kadar çırpınsın, Başkan Göksu bildiğini okuyor, satma hızını günden güne arttırıyor.  Önce Yıldız Teknik Üniversitesinden alınan İlköğretim alanı plan değişikliği ile yandaş bir hastaneye yok pahasına peşkeş çekiliyor, sonra Çiftehavuzlar mahallesi şahıs arazisi düzenleme ortaklık payı (DÖP) ayrılmadan birilerinin hanesine yazılarak imara açılıyor. Son Ekim ayı meclis toplantısısın da 6 taşınmaz oy birliği ile satılmasına kararı veriliyor.  

Bu seferde Oda Tv Göksu’nun büyük planını yakalıyor ve bu sefer ”eski askeri alanda planlanan benzin istasyonu arazisi, 97 milyon muhammen bedel üzerinden satılacak” diye yazarak aslında her şeyi özetliyor.

AKP’li Esenler Belediyesi, eski Metris Kışla arazisi içinde benzin istasyon alanı olarak planladığı parseli satışa çıkardı. Kendisine devredildikten sonra eski askeri arazide kentsel dönüşüm projesi yürüten Esenler Belediyesi, 2 bin 404 metrekarelik parseli 97 milyon TL’ye ihaleyle satacak. Resmi Gazeteye verilen ilana göre satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Bu yıl üçüncü oldu... Tevfik Göksu satmaya devam ediyor - Resim : 1

SATIŞ İHALESİ DÜZENLEDİ

 

Esenler Belediyesi bu yıl Nenehatın Mahallesi 1183 ada 12 parseli, yaklaşık 8 milyon TL’ye satmak için 17 Ağustos 2023 tarihinde ihale düzenlemişti. Esenler Belediyesi ayrıca bu yıl Atışalanı 1077 ada 18 parseli, 175 milyon TL muhammen bedel üzerinden satmak için 2 Mart 2023 tarihinde ihale açmıştı. Özel Sağlık Tesisi Alanı olarak planlanmış olan, Çiftehavuzlar Mahallesi 67 ada 44 parseli satmak için Esenler Belediyesi 30 Aralık 2021 tarihinde ihale düzenlemiş ve parsel için 41 milyon 228 bin 175 TL muhammen bedel belirlemişti.

Bu yıl üçüncü oldu... Tevfik Göksu satmaya devam ediyor - Resim : 2

İBB'Yİ ENGELLEMİŞTİ

İBB Başkanlık seçimlerini Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasından hemen sonra, İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB’nin arsalarını yeşil alana aldırtmakla övünmüştü. AKP Grubu, İBB Meclisindeki çoğunluk oyunu kullanarak, İBB’nin 300 bin metrekarelik arsasını yeşil alana alınması için Meclis kararı almıştı. Yatırımlara kaynak oluşturmak için İBB’nin satabileceğini düşündüğü arazileri yeşil alana aldırtan Göksu ayrıca, Meclise İBB’nin teklifi olarak gelen birçok parselin satışını da engellemişti.

Bu yıl üçüncü oldu... Tevfik Göksu satmaya devam ediyor - Resim : 3

Odatv.com



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli