GÖÇER VE BOYRAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜNDE TAZİYE EVİ

GÖÇER VE BOYRAZ AİLESİNİN ACI GÜNÜNDE TAZİYE EVİ

Esenler Tuna Mahallesinde hakka yürüyen CHP eski gençlik kolu üyesi Murat(Saddam) Göçer’in babası ve İlçe Başkan yardımcısı Hüseyin Boyrazı’n eniştesi Ali Göçer’in cenaze tefim işleminden sonra taziye evinde kazanlar kaynadı.

Tuna Mahallesinde yaşayan Tokat Alevileri hakka yürüyen Ali Göçer’in taziyesi için mahallede kurulan taziye çadırında eski Türk inançlarına uygun ve o geleneğe göre kazanlarda pişirilen aşı paylaştılar.  Kazanlarda kaynayan aşı ortaklaşarak hazırladılar, herkes komşuluk ilişkisi içinde katkıda bulunarak ölene rahmet, kalanlara sabır dilediler. 

Tuna Mahallesinde Tokatlı yurttaşların cenaze evinde, cenaze sahibine maddi yönden yük olmadan, kadınıyla, erkeği ile genci ile ve yaşlısıyla tam bir dayanışma sergileyerek acılarını paylaştıkları gibi kaynayan kazanlarda pişirilen aşı da taziye evine gelenlere ikram ettiler.

Tuna Mahallesindeki Tokat Alevilerinin bu dayanışması,  yardımlaşması kominal yaşamın ve eski Türk inançlarının günümüzde yaşamasına vesile olmaktadır. Tuna Mahallesinde Tokatlı yurttaşların konargöçer hayat tarzını kısmen sürdüren Türk topluluklarının o geleneğini, günümüzde de yaşatmaları birlik ve beraberliğin, kardeşlik bağlarının güçlenmesini de sağlıyor. 

Tuna Mahallesinde Tokatlı Alevi yurttaşlarımızın asırlardır devam eden bu inanç, gelenek ve uygulamaları “Eski Türklerdeki Uygulamaların”, “Günümüzde Esenler Tuna Mahallesinde Tokatlı alevi canlarla yaşam bulduğunu izledik.

Bizde hakka yürüyen Ali Göçer’e rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz.

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli