Gericiler İBB sergisine önce saldırdı sonra soruşturma açtırdı!

Gericiler İBB sergisine önce saldırdı sonra soruşturma açtırdı!

İBB’nin gericiler tarafından “LGBT propagandası” yaptığı iddiasıyla protesto edilen “Ortadan başlamak” sergisine “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla soruşturma açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Eyüpsultan’daki Artİstanbul Feshane’de açtığı “Ortadan Başlamak” isimli sergisine, uğradığı saldırıdan sonra bir de İstanbul Cumhuriyet Başsavcıllığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

“Semtimizde sapkınlık istemiyoruz” diyerek sergiyi hedef gösterdiler

Gericilerin “Ekrem İmamoğlu ‘Tasavvuf Müzesi yapacağım’ dedi ama Eyüpsultan’daki tarihi Feshane’yi LGBTİ propagandasına alet ediyor” diyerek hedef gösterdiği sergi 19 küratör ve 300 sanatçının katılımı, 400’ün üzerinde yapıt ile 22 Haziran’da açıldı.

“Semtimizde sapkınlık istemiyoruz” diyen gericiler İmamoğlu’nun açık bir şekilde eşcinselliği, satanistliği desteklediğini söyledi. Gericiler “İçeride bulunan tablolar, yazılar, görsellerin büyük bir kısmı maalesef çocuklarımızın cinsel kimliğine, ahlaki kimliğine, maneviyatına, vatan sevgisine ve birlik sevgisine zarar verecek mahiyettedir” dedi.

 

Gericilerin hedef göstermesi sonucu soruşturma açıldı

Savcı Hakan Aksoy, İBB’ye gönderdiği yazıyla TCK 216. Maddesinde düzenlenen “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve aşağılama” suçundan soruşturma açıldığını söyledi. Savcı serginin organizasyon ve düzenlemesinden sorumlu kişi/kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilmesini talep etti.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli