GEÇMİŞTEN DERS ALMAYANLARIN EĞİTİM VADİSİ ŞOVU!

GEÇMİŞTEN DERS ALMAYANLARIN EĞİTİM VADİSİ ŞOVU!

Esenler'de bulunan Tuna Eğitim Vadisi'nin nihayet, yıllardan sonra açılışı gerçekleşti. Açılışını Eğitim sistemi allak bullak eden tarikat ve cemaatlerle işbirliği yapan Cumhuriyet değerlerini hedefine koyan Bakanı Tekin yaptı.

Bakan Tekin, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'nin eğitim ortamlarının fiziki şartlarının OECD ortalamalarının üzerinde olduğunu söyleyerek yalanlarının üzerine bir yenisini daha ekledi. Esenler’de yaklaşık yüz bin öğrenci eğitim görmektedir, 50 bine yakın öğrencinin ise okul yetersizliği nedeniyle komşu ilçelerde eğitim aldığı ortada. Umarız Tuna Eğitim Vadisi'nde yeni yapılan okullar çağdaş ve bilimsel eğitimi öngörür, umarız Tuna Eğitim Vadisi'nin  açılışı ile eğitimin sorunlarına çare olunmasıdır.

Tuna Eğitim Vadisi'nin gecikmeli açılışını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, şova dönüştürdüler, açılışa katılan öğretmenler, öğrenciler ve veliler ise mutluluk fotoğrafı verdiler.

Laik cumhuriyete, Atatürk devrimlerine, devrim yasalarına savaş açan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulunda, “Çok hoşunuza gidecek bir şey daha söyleyeceğim. tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ve ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız... Protokol yaptığımız bu sivil toplum örgütleri sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için, sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buradan devam edeceğim” demişti.

ESENLER’DE TUNA EĞİTİM VADİSİ'NDE İSE… BAKAN’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI…

"Geçtiğimiz günlerde 2024 yılı bütçe görüşmelerini yaptık. AK Parti iktidarlarında her bütçe döneminde olduğu gibi genel bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığına ayrılmış durumda. Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye Büyük Millet Meclisimize Bakanlığımıza ayırdığı bu kaynakla ilgili teşekkür etmek istiyorum. PISA diye bir sınav televizyonlarda görüyorsunuzdur. OECD'nin yaptığı değerlendirme, eğitim - öğretimi ortamlarını değerlendirme portalı diyelim. Türkiye ile ilgili şunu söylüyor: Eğitim ortamlarının fiziki şartları itibariyle Türkiye OECD ortalamalarının üzerindedir" dedi.

 



Yüksel Kılıç
20.12.2023 14:57:58
Boş sovdan başka yaptıkları hiçbir şey yok Dostlar alış verişi görsün misali Egtim sistemi tarikat ve cemaatlere teslim

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı