E.Y. S. M TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU JAPON MÜZİĞİ İLE AYNI SAHNEDE

E.Y. S. M TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU JAPON MÜZİĞİ İLE AYNI SAHNEDE

Esenler Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Recep Yavaş,  Halkla Devlet arasında kurduğu köprüyü bu sefer kültür sanat alanına taşıdı.  Yavuz Selim Mahallesi Türk sanat müziği korosunu Japon müziği ile buluşturuyor.

Esenler Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Recep Yavaş,  Türkiye ile Japonya arasında kurulmuş olan dostluk köprülerin daha da sağlamlaştırılması için girişimler başlattı. Muhtar Yavaş, Esenler Yavuz Selim Mahallesi Türk sanat müziği korosunun sanatçıları ile Japon’yanin Shizuoka Üniversitesi mezunlar müzik korosu sanatçılarının birlikte sahne alacağı ön çalışma görüşmelerini yaptı.

Muhtar Yavaş, misafir ettiği Japonya’nın yöresel sanatçılarıyla Muhtarlık binasında karşılıklı görüşme yaptılar. Taraflar önümüzde ki günlerde Esenler halkına sürprize hazırlanıyorlar ve Türk sanat müziğine özgü parçalarını Japon müziğiyle aynı sahnede buluşturacaklarının planlamasını yaptılar.

Esenler Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Recep Yavaş,  “Japonya’nın yöresel müziği ile Türk sanat müziğine özgü parçaların bir arada çalınacağı programda izleyicilere, hem sürpriz yapacağız hem de ülkelerin dostluğundan müziklerin dostluğuna uzanan eli uzatacağız. Hazırlıklara başladık, birbirinden güzel parçalarından oluşan repertuarı Esenler halkına dinletme fırsatı vereceğiz.

Esenler ile Japonya arasındaki köprülerin dostluk ve müzik vasıtasıyla güçlendirilmesine katkıda bulunacağına ve güzellikler sunacağına yürekten inandığım etkinliğimizin aynı zamanda Esenlerimizin tanıtımına faydası olacağına inanıyorum” dedi.



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu