EVET, KARARA ŞER KOYAN TEK KİŞİYİM- GEREĞİNİ YAPTIM!

EVET, KARARA ŞER KOYAN TEK KİŞİYİM- GEREĞİNİ YAPTIM!

Dün Esnaf Odası yönetim kurul üyesi Orhan Firik hakkında yaptığımız yanlış değerlendirmeye, yönetici arkadaşı Muharrem Akdağ’dan düzeltme geldi. Akdağ, “ben esnafımız adına gereğini yaptım” dedi.

Muharrem Akdağ, “balık baştan kokar” sözü ne güzel bir söz. Bir kurumda özellikle halk tarafından seçildiğin bir yerde halkın menfaatlerini gözetlemek yönetenlerin en asıl görev ve sorumluluğudur. Ben görevimi yaptım, kahraman değilim.

Oda yönetiminin 01-03-2022 yaptığı toplantıda, karar defteri önüme geldiğinde 5’nolu kararda yapılan bir yanlış olduğunu fark ettim, kararın imza bölümünde yönetici arkadaşlarım bilerek veya bilmeyerek imzalarını attıklarına, aslında şaşırdım. Ben vicdanımın sesini dinleyerek, esnafın haklarını savunmak adına karara şer koydum. Haberde belirttiğiniz gibi Hüseyin Güvenç ,Fahrettin Çetin, Mustafa Ortaç, Garip Bozkurt, Fuat Saka, Bayram Saç, Rafik Satılmış, Orhan Firik karara şer koymadılar. Benim şer koyduğum karar umarım ki herkesin aklını başına almasına vesile olur” dedi.

“FİRİK, HAKLI ÇIKTI AMA BİZDEN ÖZÜR BEKLEMESİN”

Gazetemizde yayınlanan haberde Orhan Firik’in bu karara şer koyduğunu yazmıştık, Firik, haklı çıktı ama bizden özür falan beklemesin. Bizler gazeteciler olarak kendilerini çok iyi tanıdığımızdan ve kimliğinin sağlamlığına güvenerek böyle bir yanılgıya düştük. Bundan sonra daha dikkatli davranacağız.

Firik, Odanın Başkanının böyle bir yanlışının olup olmadığını sorgulamadığı için, Hünkâr Hacı Bektaş-Veli’den esinlenmediği gibi Pir Sultan Abdal’ın yolunda olmadığını göstermiş oldu.  Hani Cemevi’nin girişine Yunus’un “BURASI ÖYLE BİR HAK VE DOĞRULUK KAPISIDIR Kİ, BURAYA DEĞİL EĞRİ ADAM EĞRİ ODUN BİLE GİREMEZ” yazılan veciz sözünü bile anlamamış. Anlamamış bazı doğru olduğunu bildiğimiz ama yanıldığımız halk ve hak savunucusu olduğunu zannettiğimiz çağdaş inanç kurumu temsilcisi olan bazı zavallılar, yanlışa tepki koymanın erdem olduğunu. Bu nedenle Orhan Firik ’den değil de bu güzel ve ahlaklı sözleri söyleyenleri anlamayan akıldan özür dileriz.

İŞTE MÜFETTİŞ RAPORU… İŞTE KARARA ŞER KOYMAYANLAR   

 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli