ESENLİK KENTİ ESENLER’DE POLİS - VATANDAŞ GERGİNLİĞİ

ESENLİK KENTİ ESENLER’DE POLİS - VATANDAŞ GERGİNLİĞİ

Esenler ilçesinde ismini öğrenemediğimiz bir vatandaş, iddiaya göre polis şiddetine maruz kaldı. Yine olay yerindeki vatandaşların iddiasına göre polis vatandaşa önce gaz sıktı sonra destek için emniyeti aradı.

Olay tamda iftar saatlerinde Esenler Avicenna hastanesi önünde meydana geldi. Olay yerine intikal eden muhabirimiz ve olay yerinde görüntü almaya çalışan bazı vatandaşlarda iddia edildiği gibi polislerden aynı şekilde aynı şiddeti gördü. 

Haber/ İsmet Öztürk

Vatandaşlardan edindiğimiz bilgilere ve iddiaya göre, bir sürücü aracını yol kenarına park ediyor ve aracından iniyor. O anlarda vatandaş yanına yaklaşan kişinin polis memuru olduğunu bilmediği kişi ile nedensiz bir tartışmaya başlıyor, tartışma itiş kakışla devam ederken polis memuru vatandaşın gözüne biber gazı sıkıyor, artından yardım için diğer polisleri olay yerine çağırıyor. Olay polislerin gelmesine rağmen ortalık sakinleşmiyor daha da alevleniyor. Olay yerinde gelişmeleri kayıt etmek isteyen basın mensupları da vatandaşlarda polis şiddetinden nasibini alıyor.

Vatandaşlar: Polis hepimizin polisidir ama vatandaşına haksız yere ve adaletsizce güç kullanan polis bizim polisimiz olamaz. Tüm polislerimizi suçlamak istemiyoruz ama görev ve sorumluluk yetkisini kötüye kullanan polisin uyguladığı bu orantısız şiddeti kınıyoruz.  Polisin görevi sırasında neler yapıp neleri yapamayacağı kanunlar, yönetmelikler ve tüzüklerle belirlenmiştir, bu kurallara bazı polislerin uyumadığına üzülerek şahit olduk. Bir polise devlet vatandaşı haksız yere darp et diye maaş vermiyor. Umarız ki Emniyet Müdürü ve yetkililere bu konunun üstünü kapatmaz, gerekli uyarıları yaparlar.

VİDEO İZLE…

 



VİDEO İZLE…
  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli