ESENLERİN MUHTARLARI ATANIN MANEVİ HUZURUNA ÇIKTI…

ESENLERİN MUHTARLARI ATANIN MANEVİ HUZURUNA ÇIKTI…

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Esenler’de kutlama töreni gerçekleştirildi. Törene Esenler Mahalle Muhtarlarının tamamı katılım sağladı. Muhtarlar birliği başkanı Recep Yavaş Muhtarları adına Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Esenler Mahalle Muhtarları 19 Ekim Muhtarlar Gününde Atanın huzuruna çıktı,  saygı duruşu yapıldı, hep bir ağızdan İstiklal marşı okundu ve çelenk sunumu sonrası Muhtarlar birliği başkanı Recep Yavaş günün anlamını belirten konuşmasıyla katılımcılara teşekkür etti.

Esenler Mahalle Muhtarlarnını 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinliğine, CHP Esenler ilçe Başkanı Cemal Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Selim Kurt, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Fatih Altaş, Esenler Esnaf Odası Başkan vekili Soner Karabulut, ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç ve Muhtarlarla birlikte duyarlı vatandaşlar katıldılar.

Esenler Muhtarlar birliği başkanı Recep Yavaş’ın kutlama konuşması şöyle: 

“Emniyet mensupları, Basınımızın güzide temsilcileri ve tüm emekçilere Bu günün yapılmasında emeklerinden dolayı ve siz değerli katılımcılara Mahalle Muhtarlarımız adına yürekten teşekkür ederim. 2016 yılından beri, bu yılda ulu önderimizin manevi huzurunda Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına, devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı arz ederek başlamak istiyorum.

Günümüzde olan şekli ile Muhtarlık birimlerinin temelleri ilk olarak 1829 senesinde İstanbul’da atılmıştır. 1933 yılına kadar fiilen sürdürmüşlerdir. Bu tarihte çıkartılan 2295 sayılı kanunla varlığı sona erdirilen kuruluşun görevlerini, zabıta ve belediye gibi bazı kuruluşların yapması öngörülmüştür. 

“MUHTARLIK YASASININ ÇIKARILMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZDİR”

Ancak; 10 yıllık bir uygulama mahalle muhtarlığının boşluğunun doldurulmasının mümkün olmadığı görüldüğünden, Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetlerinin Teşkiline Dair Kanun ile Kanunun uygulama şekil ve esaslarına dair 1945 tarihli tüzük çıkarılmıştır ve bugünkü şeklini almıştır. Günümüzde, Muhtarlık yasasının çıkarılması en büyük temennimizdir. Birleşik oy pusulası ve muhtarlıkların tüzel kişiliğe kavuşması için yüce meclisimizin Muhtarlar yasasını çıkarmasını, muhtarlarımızın görevlerini daha sağlıklı şartlarda yapması için önem arz etmektedir.

Bu vesile ile Ülkemizin en ücra köşelerinde ve İlçemizde canı gönülden görev yapan muhtarlarımızın Muhtarlar gününün 9. yılını, Muhtarlık tarihinin 195. yılını tebrik ederim” dedi.