ESENLERİN MECLİSİNDE KURALSIZLIK/ ŞAKŞAK MECLİSİ!

ESENLERİN MECLİSİNDE KURALSIZLIK/ ŞAKŞAK MECLİSİ!

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Belediyenin ve kendisinin yaptığı 2023 yılı faaliyetlerini ve denetim raporunun özetini sundu ve CHP’li meclis üyelerine Esenlerin yarım kalan projeleri emanet etti.

Her yeni döneme yeni olmayan, eski söylemlerinin benzeri sözlerle konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu, alanı boş buldu, amiyane tabirle yine salladı. İmamoğlu’na göndermede bulunan Göksu, yeterli olmayan CHP’nin yeni seçilen meclis üyelerine nasihatler verdi, İBB’nin karşı çıktığı ve yapılmasına engel olduğunu iddia ettiği projelerini CHP’li meclis üyelerine emanet etti.

Esenler Belediyesinin ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı konuşmasında “VAR” devreye neden girmedi? Kural ve disiplin hatası yapılan Nisan ayı ilk meclis oturumunda Başkan Göksu, 2023 yılına ait faaliyetlerini anlatırken, konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi. Alkışlara meclis üyelerinin yanı sıra izleyici sıralarında oturan AKP şakşakçılarının eşlik etmesi tamamen meclis işleyişine ve kurallarına alışık olunmayan bir göründü verdi. Meclis geleneği, kurallarını tersyüz yaptılar.

BÖYLE GİDERSE AKP İÇİN ESENLER DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ

Esenler Belediye Başkanı Göksu uzun bir konuşma yaptı, konuşmasının satır aralarında İBB Başkanı İmamoğlu’na göndermelerde bulundu. Göksu’nun yaptığı konuşmalara ve sataşmalara ise CHP’li meclis üyelerinin yetersizliğinden olacak ki gerekli yanıtlar verilemedi. 

CHP’li meclis üyelerinden bekleniyordu; Esenlerin halkı Göksu’ya 15 yıl önce Esenleri emanet etti, Göksu bu emanete ne kadar sahip çıktı ve bundan sonra ne kadar sahip çıkacak” diye sormalarını beklerdik. 

Yine CHP’li meclis üyelerinden, Geçen yıl AKP’li Tevfik Göksu'nun başkanı olduğu Esenler Belediyesi'nin yaptığı ihale kapsamında toplam 80 bin karanfil ve gül satın alındı. Bu dönemde ihaleleri kafanıza göre mı yapacaksınız? Ayrıca belediyeye 500 adet haftalık vazo alındı ve Göksu ile yardımcılarının makamındaki vazolar her hafta yenilendi. Bakalım bu vazolardan CHP Grup odasına gönderecek misin? Okul arazileri bir bir satıldı bu dönemde böyle satışları yapacak mısınız, benzin istasyonu satışı kimlere yapıldı? Spor sahası kime veridi? Çiftehavuzlar mahallesinde 100 dönüm arazı imara açıldı, Esenler halkının hakkı olan 45 dönüm yer kimlere peşkeş çekildi. DÖP payı buhar oldu DÖP payının hesabını verin. TÜRGEV’e yeni dönemde yeni kıyaklar var mı? Diye birçok soru sormalarını beklerdik. Ama CHP’lilerin çok sessiz ve korkak davranmaları kameralarımıza yansıdı. Böyle giderse AKP için Esenler dikensiz gül bahçesi.  

Belediyenin 2023 mali yılı bütçesi 2 milyar 700 milyon TL gelir 2 milyar 700 milyon gider üzerinden yapılmış olup gerçekleşen gelir 2 milyar 103 milyon TL, gerçekleşen gider ise 2 milyar 474 milyon TL olduğu açıklandı. Gelirin gerçekleşme oranı %79, giderin gerçekleşme oranı %91 küsur olarak açıklandı. 

MÜDÜRLÜKLERE GÖRE GİDER DAĞITIMI ŞÖYLE:

Fen işleri müdürlüğü harcama toplamı: 677 milyon, toplam harcamadan aldığı pay %27.39. İnsan Kaynakları ve eğitim müdürlüğünün harcama toplamı: 541 milyon, toplam harcamadan aldığı pay %21. Destek hizmetleri müdürlüğünün: 21 bin TL, toplam harcamadan aldığı pay %11 olarak görülmüştür. İşte böyle bir meclis izledik…izlemeye devam edeceğiz.

 



Eyüp IŞILDAK
11.04.2024 18:43:41
İlk toplantı olduğu için hoş görmek lazım gelir. İleride bu acemilikleri üzerlerinden atacaklardir

  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli