ESENLERE, SPOR İSTANBUL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DESTEK SÖZÜ!

ESENLERE, SPOR İSTANBUL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DESTEK SÖZÜ!

Esenler Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Recep Yavaş ve Yavuz Selim spor kulübü hocası Ayhan Çınar, Spor İstanbul Genel müdür Renay Onur’a, Tesisler müdürü Yamaç Özkan’a Esenler’deki spor kulüplerinin sorunlarını anlattılar.

İBB Spor İstanbul Müdürlüğü merkez binasında gerçekleşen ziyarette, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Recep Yavaş: Esenlerimizin genç nüfusu var ve gençlerimizi spora yönlendirmek için yapılan çalışmalara muhtarlık olarak elimizden gelen katkıları sunarak destek oluyoruz. Benim mahallemde bulunan ve ismini Yavuz Selim Spor Kulübünden alan Yavuzselim parkının hem park olarak kalmasını ve hem de bir spor yapılacak alana dönüştürülmesini, mesela basketbol, voleybol sahası yapılmasını istiyoruz. Yapılan hizmetlerden elbette memnunuz ama bu hizmetlerin daha fazlasını, tüm Esenler’deki mahallelerimizde yaygınlaştırılmasını yani herkesin spor yapabileceği alanların çoğaltılmasını istiyoruz” dedi.

Yavuz Selim spor kulübünün duayen hocası Ayhan Çınar: Bizler gönlümüzü ve yüreğimizi spora vermiş, Esenlere spor alanında özellikle amatör spor alanında hizmet verenleriz. Esenler’de sporun yalnız futbolla sınırlı kalmaması için, sporun her kesimden insanların istedikleri branşlarda spor yapması için uğraşıyoruz. Kadın futbol takımlarının kurularak çoğalması, salon sporlarının yanı sıra sokak sporlarının eğitimcilerin gözetiminde yapılmasını çok istiyoruz. Futbol kulüplerimize gerekli maddi destekler verilirse, malzeme yardımları yapılırsa biz şehrimize ve şehrimizin insanlarına spor alanında yaptığımız hizmetleri daha çok büyüterek ve severek yapmaya devam edeceğiz. Sizlerden bu konuta gerekli yardımları yapacağınızı ve Esenler amatör futbol takımlarının sürgün hayatı yaşamamaları için, malzeme sorununu çözmenizi ve futbol sahası gibi birçok problemi çözecek gerekli adımları atmanızı bekliyoruz. 

Spor İstanbul Genel müdür Renay Onur: Sizleri dinledik ve notlar aldım. Bakınız biz Esenler’de 7 noktada eğitmenlerimizle hizmet veriyoruz. Tüm ilçelerde aynı şekilde ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. Parklarda, bahçelerde, kapalı spor salonlarında böyle bir anlayışla çalışmalarımızı yaparak İstanbullularımıza hizmet sunuyoruz. İstanbul’da 750’nin üzerinde futbol kulübümüz var hepsine aynı mesafede ve eşitlikte destek yapıyoruz. Önümüzdeki rakamlara baktığımızda ilçelerde 6-7 futbol takımına bir saha düşüyor ama Esenler’de hiç saha olmadığını görüyoruz, bu durumu düzeltmek için gerekli yer çalışmaları yapacağız. Bizlerin bu makamlarda bulunmasının tek neden İstanbul halkına hizmet yapmak, geleceğimiz olan gençlerimizi spora teşvik yapmaktır ve nerede, hangi ilçemizde bir eksik varsa o eksik olanı tamamlamak için elimizden geleni yapmaktır” dedi.

Esenler Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı aynı zamanda muhtarlar birliği başkanı Recep Yavaş,  Esenler gençliğinin sahipsiz bırakıldığına ve spor alanlarının azlığına değinerek Spor İstanbul Müdürlüğünden gerekli desteklerin verilmesini istedi. Yavuz Selim spor kulübünün duayen hocası Ayhan Çınar ise, bugüne kadar Spor İstanbul Müdürlüğü’nün yapmış olduğu olumlu çalışmalardan bahsetti, bu çalışmaların daha çok gayretle olması için amatör spor kulüpleri ile koordinatlı çalışmalar yapılmasının daha verimli sonuçlar vereceği konusunda bilgilerini paylaştı. 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli