ESENLER’E GELEN MURAT KURUM, DAVUTOĞLU GİBİ SALLADI MI?

ESENLER’E GELEN MURAT KURUM, DAVUTOĞLU GİBİ SALLADI MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Esenler'de yeni bir şehir kurulacağını belirterek "60 bin konutu dönüştürüyoruz. İlk anahtar teslimi 19 Ağustos'ta" dedi. Esenler halkı inansın mı?

DAVUTOĞLU ESENLER HALKINA O GÜN YALAN MI SÖYLEMİŞTİ ?

Yıl (11.05.2015)  AKP Hükümetinin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Esenler'de 90 bin yeni konut inşa edileceğinin müjdesini vermişti. O dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen yeni projelerin tanıtım törenine katılmıştı.

BUGÜN 6’LI MASANIN BİR AYAĞI OLAN DAVUTOĞLU, YİNE AYNI DAVUT’UN OĞLU MU?

Davutoğlu, "Taksim'de 10-12 ağaç için yeri göğü inletip, sonra Yalova'da ağaç kesenlere cevap verecek misiniz? Onlar vandalizm yapar. Onlar konuşur, Ak Parti yapar. Onlar yeşili istismar eder, AK Parti yeşili korur. Onlar gösteri yapıyoruz diye etrafı yakıp yıkar, binaları yağmalarlar, yakarlar, yıkarlar. Onlar yıkar, AK Parti inşa eder" dedi. İşte o Davutoğlu o gün 90 bin konut demişti, o Davutoğlu o gün muhalefete böyle çakmıştı. Bugün 6’lı masanın bir ayağı olan Davutoğlu, yine aynı Davut’un oğlu mu bilmiyoruz…

SALLAMASYON EKİBİ ESENLERDE…

ESENLER HALKI KİME İNANSIN? KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümüyle İstanbul'un Esenler ilçesinde 60 bin konutun dönüştürüleceğini bildirdi.   

SORUYORUZ; 20 YILDIR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ NEDEN YAPMADINIZ- AKLINIZ NEREDEYDİ?

Bakan Kurum, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, depreme karşı en önemli gücün kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Türkiye'nin en büyük dönüşümüyle Esenler'de yeni bir şehir kurulacağını bildiren Murat Kurum, "60 bin konutu dönüştürüyoruz. İlk anahtar teslimi 19 Ağustos'ta. 2 bin 30 konut ve 78 dükkan teslim aşamasında, 881 konut teslim edilmeyi bekliyor. "ifadelerini kullandı.

Sadece konut yapılmayacak

Bakan Kurum, millet bahçesinde botanik bahçe, tema parkları, çocuk oyun alanları, macera parkurları, spor alanları, doğa ve tarım atölyeleri, açık hava kütüphaneleri ve seyir teraslarının bulunacağını ifade etti.

AA'nın haberine göre; Kentsel dönüşüm alanında okul, 128 bin 525 metrekarelik Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve 500 yataklı hastanenin yer alacağını aktaran Kurum, ayrıca 35 bin kapasiteye sahip cami ve mescitler, 166 bin metrekarelik kültürel tesis ile 40 kilometre uzunlukta bisiklet ve yaya yolu bulunacağını bildirdi.

Bakalım bu sözler Davutoğlu’nun verdiği. Sözler gibi havada mı uçuşacak, yoksa gerçeğe mi dönüşecek? Esenler halkı yoksa oy uğruna yine kandırılacak mı? Esenler halkı yine deprem korkusuyla yatıp kalkmaya devam mı edecek.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı