ESENLER’DEN, CHP – DEM VE DİSK EMEKLİ SEN 1 MAYISA ÇAĞRI YAPTI

ESENLER’DEN, CHP – DEM VE DİSK EMEKLİ SEN 1 MAYISA ÇAĞRI YAPTI

Esenler Disk Emekli-Sen, 1 Mayıs Emek ve Özgürlük Bayramı için tüm emek kesimlerine ilçedeki siyasi partilere ve vatandaşlara Taksim Meydanı yasağına rağmen 1 Mayıs’ta Taksim meydanında olmak için dayanışma çağrısında bulundu

Esenler Disk Emekli-Sen Şube Başkanı Abdullah Yıldırım’ın haftalar öncesinden hazırlandığı 1 Mayıs Emek ve Özgürlük (İşçi) Bayramı etkinlik provasına Disk İstanbul Bölge Sorumlusu Asalettin Aslanoğlu, CHP İstanbul İl Yöneticilerinden Ali Ekber Cömert, Nurten Erdal, Adnan Kaymakçı, Fatma Öncü ve CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya Esenler DEM Parti Eş İlçe Başkanı Mehmet önal ve Yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katılarak çağrı yaparak bildiri dağıttılar.1 Mayısı Taksim Meydanında kutlamaya davet ettiler.

Haber/ Yılmaz Boyraz

CHP VE DEM PARTİ: 1 MAYIS MUKADDES BAYRAM GÜNÜDÜR

CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya:  “yaklaşık 15 günden beri 1 mayısa katılmak için kararlı duruşumuzla çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşçi temsilcilerimizin bu anlamlı günde yanlarında olacağız işçilerimizle omuz omuza taksim meydanında işçi bayramını kutlayacağız.          

Genel Başkanımız Özgür Özel, 1 Mayısın Taksim Meydanında kutlanılmasına “Ben kefilim” dedi. İl ve ilçe örgütlerimiz tüm hazırlıklarımızı tamamladık biz hazırız. Mayıs’ın birinci günü, işçinin en mukaddes bayram günüdür. Bu mukaddes bayramı kutlamak, bütün işçiler ve işçi önderleri için bir vazifedir. Yasalara saygılı olan ve yasalara hep uygun davrandığını ispat etmiş olan partimiz anayasamızın tanıdığı hakla işçilerin bayramında yanlarında olacaktır ve antidemokratik yasaklara karşı direnecektir” dedi.

DEM Parti Eş İlçe Başkanı Mehmet Önal:”1 Mayıs Emek ve Özgürlük (İşçi) Bayramı kutlamasında tüm örgütümüzle yasaklı taksim meydanında zincirleri kıracağız, işçi sınıfımızla bu bayramı Taksim Meydanında kutlayacağız. 1 Mayıs aynı zamanda emeği gasp edilenlerin, yok sayılanların çiftçinin köylünün bayramıdır. Bizler 1 Mayıs’ta emekçilerin haklarını ararken katledilen demokrasimizi ötekileştirilen ve düşmanlaştırılan halklarımızın barışını ve birlikte yaşama özgürlüğünü o alanda haykıracağız. 1 Mayıs’ta yitirdiğimiz şehitleri anmak onlara saygı göstermek bu ülkede adaleti egemen kılmak için DEM Parti olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık. İstanbul’da mevcut bütün işçiler kadın-erkek ve tüm örgütlü- örgütsüz emek gaspına uğrayanları bu bayramda bu davaya sahip çıkmak için Taksim meydanında olmaya davet ediyorum ”dedi 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER’ EMEKLİ MAYISA ÇAĞRI YAPTI
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli