Esenler’deki Rumelililerin “Balkan Savaşları ve göç” paneli

Esenler’deki Rumelililerin “Balkan Savaşları ve göç” paneli

Esenler Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği “Balkan Savaşları ve göç” Konulu Panel Kadir Topbaş kültür merkezinde gerçekleşti.

Esenler Rumelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin büyük emekleri ile ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşen panel ’de konuşmacılar, Balkan Harbi’nin, Rumeli topraklarını Türklerden arındırmak maksadıyla yapıldığını söyleyerek, bugün aynı olayların benzeri olan Gazze’te yaşayan Filistin halkına karşı İsrail’in işlediği insanlık suçunu da  kınadılar. 

Konuşmacılar ve panelistler Balkan Savaşları ve göç konusunda yaptıkları bilgilendirmede, “Göçlerin yanı sıra harp sırasında Türklerin maruz kaldığı katliamlar, Balkan Harbi’nin en acı tablolarından birini oluşturmuştur” dediler. 

“Yaşanan katliam ve zorunlu göçler, Balkan Harbi’nin, Rumeli topraklarını Türklerden arındırmak maksadıyla yapıldığının en açık göstergesidir. Balkan Savaşları ve Göç, sonuçları itibariyle tarihimizin en acı felaketlerinden biri olan Balkan Harbi’nin, aradan geçen bir asra rağmen, ders alınacak ve araştırılacak pek çok yönleri mevcuttur. Bizler atalarımızı rahmetle anıyoruz ve yaşanan o acı olayları yeni nesillere aktarmak için bugün buradayız” şeklinde konuştular.

Esenler Rumelililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Ekrem Beşkardeş ve yönetiminin gayretleri ile ve Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen panelde, Doç. Dr Nilüfer Erdem konuşmacı Panelist olarak bilgilerini vatandaşlarla paylaştı. Esenler Belediyesi Derneklerden sorumlu Başkan danışmanı Mehmet Kaya ise yaptığı konuşmasıyla dinleyenlerin gönüllerini hoş etti. 

Panelin katılımcıları arasında, CHP İBB meclis üyesi Fettah Dindar, CHP Esenler ilçe Başkanı Cemal Kaya, MHP İlçe Başkan yardımcısı Onur Ayar, Zafer Partisi ilçe Başkanı Ayşegül Erdoğan, SP ilçe yöneticisi İlhan Durmuş, İYİ Parti, YRP ilçe yöneticileri, ESDEF Başkanı Üzeyir Oruç’un ve Ortopedik engelliler dernek Başkanı Aziz Arıkan'ın  yanı sıra Esenler'li vatandaşlar panele katıldılar. 

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli