ESENLER’DEKİ EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI KARTAL MİTİNGİNE HAZIR

ESENLER’DEKİ EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI KARTAL MİTİNGİNE HAZIR

Emek ve Özgürlük İttifakı, 15 Ocak’ta İstanbul- Kartal’da yapılacak olan ilk büyük mitingini gerçekleştirecek, HDP ve TİP Esenler’den özgürlüğe haykırarak yurttaşlara, mitinge katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı, “Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim” şiarıyla 15 Ocak Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda ilk ortak mitingini düzenleyecek. İttifak bileşenlerinin eşbaşkan, başkan ve sözcülerinin katılacağı miting saat 13.00’te başlayacak. Miting için İstanbul’un tüm ilçelerinde olduğu gibi Esenler’de de bildiri ve broşürler dağıtıldı, anonslar yapıldı. 

Tek adam rejimi bir otoriter sistem ve istibdat rejimine doğru hızla adım attığını söyleyen HDP Esenler İlçe başkanı ve örgüt üyeleri, Miting için oldukça yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirttiler ve” İstibdat rejimine karşı özgürlüklere vurulan prangaları kırmak, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, sesi olmak için Kartal mitinginde olacağız. En basit insan hakkının dahi hayata geçirilmediği, anayasanın çiğnendiği, özgürlüklerin bu kadar kısıtlandığı bir dönemde bizler de özgürlüklerimizi talep ediyoruz. İSTİBDATTA KARŞI ÖZGÜRLÜK DİYECEĞİZ” dediler.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı