ESENLER’DEKİ CHP’LİLERİN ALAYI AKP’NİN YAN KOLU/ BEYİNSİZLER

ESENLER’DEKİ CHP’LİLERİN ALAYI AKP’NİN YAN KOLU/ BEYİNSİZLER

Esenler Belediye Meclisi’ nin 3 Temmuz (2023) Pazartesi günkü ilk oturumunda CHP’ lilerin halk adına çok şeyler söylemesini beklerken CHP'liler neden sustular? Kime karşı mahcubiyet duydular? Neyin karşılığında jest yaptılar?

Esenler Belediye Meclisi’nin 3 Temmuz (2023) Pazartesi günkü ilk oturumunda CHP’li çorbacı Meclis üyesi Cafer Turna… Senden gündem dışı konuşma yapmanı ama “Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. 4.06.2018 tarihinde CHP meclis üyesi İnş. Müh. Mustafa Usta bu yerin imara açılmasına karşı çıkmıştı. Bizde karşıyız ve sizleri şikayet edeceğiz demeni bekliyorduk”. Ama sizin bu yerle ilgili bir anlaşmanız varsa söyleyecek çok sözümüz olacak CAFER ve CHP’li satış uzmanları…

CHP’Lİ ÇORBACI MECLİS ÜYESİ CAFER TURNA… Bak meclis üyeliği yürekli insanların işidir, 1 numara için bir daha yırtınma. Sen ve ilçe Başkanın Kemal Şahin'le benzer yanlarınız olduğuna inanır gibi olduk. Bak sen 1 numara oldun diye CHP’den istifa etmeyi düşünen Şahin, meğerse meclis üyeliğinden istifa edecekmiş. İhale kovalayan ilçe başkanın yoksa sana bir talimatla Çiftehavuzlar Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı konusunu gündeme getirmemeni mi istedi? Cafer Hazretleri, sende biliyorsun Şahin ve Ütebay'ın AKP’lilerle akçeli işler yaptığını, mesela iştiraklere alınan kişiler kim? Halen daha yanıtlanamadı.  

Bir diğer önemli mesele ise sende genel başkanın gibi sağa evrilerek helalleşmeye mi çıktın? 27 Mayısı kirli ağzına alma, Sivas/ Madımak’ı anacaksan adam gibi ama korkmadan an…Sağa, sola yalpa yapma…

CHP’li korkak Cafer Turna bunları söylemeye neden korktun? Sen bir daha Sivas katliamını ağzına alma, bizim o değerlerimizi kirletme. 

Sivas'ta, Suruç'ta,Ankara'da, İzmir'de katlettiklerinizin hesabını soracağız. Bu mafya düzeninizi yıkacağız ! Madımak'ta 30 yıl önce büyük bir insanlık suçu işlendi. Neden demedin, dilin lal ola CAFER…

Cafer Hazretleri Sivas Katliamı'nda yer alan sanıkların avukatlarını o konuşma metninin içine neden koymadın ve AKP’lilere o sanık isimlerini neden hatırlatmadın? Katliamın nasıl devam ettiğinin de ispatı bu demedin? Dilin lal ola CAFER… 

İşte Sivas’ta aydınları yakanları savunan avukatlardan bazıları:

Av. Celal Mümtaz Akıncı - AKP oylarıyla Anayasa Mahkemesi üyesi
Av. Hayati- Yazıcı Bakan
Av. Haydar Kemal Kurt - AKP Isparta Milletvekili
Av. Zeyid Aslan - AKP Tokat Milletvekili, Erdoğan’ın eski avukatı
Av. Hüsnü Tuna - AKP Konya Milletvekili, bunlardan bazıları….diyemedin? Cafer Hazretleri…

 CHP’li Cafer Turna Hazretleri…27 Mayıs cumhuriyetin modernleşme yönelişinde özgürleşmenin ve demokratikleşmenin önünü açtığı için CHP'ye göre devrimdir; ama Kılıçdaroğlu CHP’si hariç… 27 Mayıs darbe değil 'milli devrimdir'  Cafer Hazretleri…27 MAYIS BİZE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ, SOL AÇILIMINI GETİRDİ. Tek hatalarının ise idamlar olduğunu hep söyledik… Keşke o idamlar olmasaydı… Söylüyoruz Cafer Hazretleri. 

“27 Mayıs Anayasası” Türk aydınının ve Türk hukukçusunun yüz akı bir anayasadır. Anayasa Mahkemesi, Yüksek Hâkimler Kurulu, Cumhuriyet Senatosu, Devlet Planlama Teşkilatı, Yüksek Planlama Kurulu, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu bu anayasayla kuruldu. (Prof. Dr. Coşkun Özdemir) böyle diyor… CHP’li Cafer hazretleri…sen bu adamlardan daha zeki olduğunu mu söylüyorsun CAFER…

UNUTULMAZ İNSANLIK DIŞI BAZI OLAYLAR… CAFER OKU…

Kırşehir DP’ye oy vermediği için ilçe yapıldı.

Mecliste tahkikat komisyonu kurup ona mahkeme yetkileri vererek muhalefeti tasfiye etmek isteyen, meclisi yargı yerine koyan DP iktidarıdır.

Köy Enstitülerini, halkevlerini kapatan, böylece iki aydınlanma odağını yok ederek feodalitenin ve aşiret düzeninin süregelmesine yol açan yine adı demokrat olan parti olmuştur.  

İktidarın antidemokratik eylemlerine ve zorbalığına karşı duran üniversite hocalarını kara cübbeliler diye anan başbakan ve bir hukuk abidesi Ord. Prof. Sıddık Sami Onar’ı üniversite bahçesinde yerlerde sürükleyen bu iktidarın emrindeki emniyet güçleridir.

Menderes’in meclise dönerek “ Siz isterseniz hilafeti de getirebilirsiniz”  diye seslenişi çok ünlüdür. “ Ben bir odunu da aday koysam seçtiririm” deyişi de hiç unutulmamıştır.

Tıpkı AKP’nin bugün yaptığını o gün yaptılar, din istismarı için her  fırsatı kullandılar. DP yönetiminde ülkenin bağımsızlığını yitirişi de ayrıca uzun uzun tartışılmaya değer.

Şimdi böyle bir iktidarın Türk demokrasisine vurduğu sayısız darbe ana muhalefet partisi CHP tarafından gündeme gelmiyorsa ve böyleleri iktidardan düşürüldüğü gün bayram ilan edilmişken, bayram değil darbedir deniliyorsa geleceğin karanlık olmayacağını kim diyebilir?

Soruyoruz CHP’lilere, CHP’nin çok bilmiş meclis üyesi Cafer hazretlerine ve Kılıçdaroğlu’na;  1974’de tankına, tüfeğine karanfil iliştirerek Salazar faşizmini sonlandıran Portekiz ordusu hata mı etmiştir?



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli