ESENLER’DEKİ ALEVİLERİ KARARNAME İNCİTTİ- TEPKİLİLER BÜYÜK

ESENLER’DEKİ ALEVİLERİ KARARNAME İNCİTTİ- TEPKİLİLER BÜYÜK

Esenler Cemevi Derneği Başkanı Cemal Özdemir ve Yönetimi öncülüğünde Abdal Musa Lokması Esenler Cemevinde Alevi canların gönülleri kırgın ve tepkilerinin üst düzeyde olduğu bir ortamda gerçekleşti.

Toplum arasındaki ikilik giderilip, gönülleri birlemek, Paylaşım anlayışına, bağlı kalmak, paylaşmayı bölüşmeyi hatırlamak adına Abdal Musa lokması etkinliği Esenler’deki canların yoğun katılımıyla gerçekleşti.  Etkinliğe, Esenler Belediye Başkanı yoğunluk nedeniyle katılmazken, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı İnan Güney, CHP eski ilçe Başkanı Hasan Babacan, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, BTP İlçe başkanı, Esnaf odası Başkanı Şükrü Şahin, STK Başkanları ve çok sayıda alevi yurttaş katılım sağladı.

“BİZLERİ KİMSELER İNCİTMESİN, CEMEVLERİ BİZİM İBADETHANEMİZDİR”

Esenler Cemevi Derneği Başkanı Cemal Özdemir: Bugün verdiğimiz Abdal Musa Lokmasına canlarımız, Belediye Başkanımız, Siyasi partilerimizin Başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri yoğun bir katılım sağladılar. Bizler bu yoğunlukta misafirlerimize gerekli hassasiyeti gösterdik ve katılım bizleri memnun etti. Yoğun katılımın bir nedeni de 3- 4 aydır alevi açılım ama alevi canları üzen, inciten bir açılımın yapılmış olmasıdır. Bizler bu açılımı kurum ve federasyon başkanları olarak Ankara’da açıklamaya gittik ve orada şiddetle karşılaştık.

Bakınız kararname ile Cemevlerimiz, Cumhurbaşkanlığına bağlanmış oldu. Bizler inançlarımızı ve ibadetlerimizi kararnamelerle, yasalarla yerine getirilmesinin kabul etmiyoruz. Bunun adı dayatma, baskıdır, din ve vicdan özgürlüğü ile bağdaşır bir yanı yoktur. Bugün burada kime sorarsanız tepki ile karşılaşırsınız, biz sesimizi çıkartmaya, eşit yurttaşlık için, cem evlerinin ibadethane kabul edilmesi için mücadelemize devam edeceğiz. Alevi inancımız hep özgürlüklerden yanadır, insana saygı ve sevgi, çevreye doğaya karşı sorumluluk bilinci Aleviliğin öncelikleridir. Bu nedenle bizlere kimse şekilciliği dayatmasın, bizleri kimseler incitmesin, Cemevleri bizim ibadethanemizdir.    

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevleri arasına, “Alevi Bektaşi kültürünün araştırılması ve Cemevleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütmek” ibaresi eklendi. Düzenlemeyle Bakanlık bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulması hükme bağlandı. Bizde bu kararnameye karsı “inancımıza dokunmayın, bizlerin ibadetimizi nasıl yapacağımıza kimse karışmasın” dedi.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı