ESENLER’DE SEÇİM HIRSIZLIĞI TUTANAK ALTINA ALINDI!

ESENLER’DE SEÇİM HIRSIZLIĞI TUTANAK ALTINA ALINDI!

Esenler’de yerel seçimlerde hırsızlık. Şaibe algısı oluşturmak ve sonuçları tartışmalı hale getirmek isteyen bazı ahlaksızlar harekete geçti. Halbuki seçimler, demokrasi süreci mücadelesidir.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de demokratik, eşit ve adaletli bir seçim kampanyası yapılmadı. Sandıklarda ise oy hırsızları boş durmuyor. Avukatlar ve siyasi partilerin görevlileri yoğun bir mücadele yaparak oy hırsızlığı yapma girişiminde bulunanları bir bir yakalayıp tutanak tutuyorlar. Sandık görevlileri, seçim sonuçlarını tartışmalı hale getirmek isteyenlere göz açtırmıyorlar ama bazı acemi görevliler ise gereğini yapamadığı için bu şekilde bazı tatsızlıklar yaşanıyor.

Esenler’de bir mahallede  oy kullanma işlemi gerçekleşirken ilk hırsızlık olayı tutanak altına alındı. Esenler/ Birlik Mahallesinde Şehit Hüseyin kısa ortaokulunda 2060 nolu sandıkta bir seçmene 2 zarf verilmiş oy pusulalarını 2 zarfa koyup öyle sandığa atmış, kişinin bu eylemine parti görevlileri ve avukatlar müdahale ettiler, yapılan eyleme tutanak tutuldu.

Şimdi soruyoruz, hırsız bu ülkenin veya Esenlerin hırsızı ama hırsız suçluysa görevliler suçsuz mu? Sandık başkanı ve siyasi partilerin görevlileri bu kişiye iki zarf verildiğinde ne yapıyordular? 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli