Tarih: 10.09.2024 15:32

ESENLER’DE OKULLARA, CAMİLERE BİR ŞEKİLDE SİYASETİ SOKTULAR

Facebook Twitter Linked-in

Siyasi pankartların okullara, camilere ve diğer sosyal mekanlara asıldığı Esenler’de, vatandaşlar, “bari bu mekanların tarafsız ve bağımsız kalsın. Bu, mekânların siyasetin etkisinde kalması ve çevre kirliliğinin yaratılmasına neden olan görüntüleri görmek istemiyoruz” dediler 

Okulların- Camilerin tarafsız ve bağımsız kalmasını isteyen vatandaşlar; siyasi parti ilçe yöneticilerinin halkı ve çevreyi kirleten gelişigüzel pankart asma alışkanlığına devam etmesi yüzünden tepkilerini dile getirdiler.

Bu tür gelişigüzel pankart çalışmaları, Okulların, camilerin ve sosyal mekanların siyasetin etkisinde kalması ve siyasetin okula- camiye girmesini meşrulaştırıyor. Bu da bazı olumsuz sonuçlara yol açıyor.

 Okullar ve camiler gibi yerler tarafsız ve tüm topluma hizmet eden mekanlardırlar. Bu tür mekanlarda siyasi pankartların asılması, tarafsızlık ilkesini zedelediği gibi mekânın özgün amacının dışında faaliyet yapmasının önünü açmış oluyor.  Okullara asılan siyasi partilerin pankartları siyasetin okullara girmesi, eğitimin çağdaşlıktan uzaklaşarak siyasallaşmasına hizmet yaptığı bir gerçektir.  

Okullar ve camiler, bireylerin eğitim ve manevi gelişimi için kritik öneme sahiptir. Siyasi pankartlar, bu mekanların ruhunu ve işlevini etkilediği gibi siyasi görüşlerin bu alanlarda ön plana çıkmasına hizmet yapıyor. Siyasi partilerin bu şekilde yaptığı faaliyetler öğrencilere değil cemaat üyelerine hizmeti yanı eğitimin cemaatleşmesini beraberinde getirmiş oluyor.

CHP’lileri astığı pankartlar ise görsel Kirlilik yaratıyor. Siyasi pankartlar, AKP’lilerin astırdığı alanlarda siyasetin okula ve camilere girmesine nasıl etki yapıyorsa, CHP’lilerin gelişigüzel astırttıkları pankartlarda bir o kadar çevre kirliliği yaratıyor. Bu eylemlere ortak olmayan diğer siyasi partiler ise hak mahrumiyeti yaşıyor. 

Bu tür sorunların önüne geçmek için, ilçe Kaymakamını yerel yöneticileri, siyasi parti ilçe başkanlarını halkımız adına göreve davet ediyoruz. Belirli kurallar ve yönergeler herkese eşit ve adil uygulansın istiyoruz. Okullar, camiler ve halkın huzur bulacağı, nefes alacağı, rahatça doğayı seyredeceği yerlerdir. Bu yerler siyasilerin babasının yerleri olmadığı gibi siyasi reklamlarının yapılacağı yerler değildir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —