ESENLER’DE OKUL KAYIT PARASI, YİNE İSYAN!

ESENLER’DE OKUL KAYIT PARASI, YİNE İSYAN!

Eylül ayına yaklaşılmasıyla birlikte, veliler her yıl olduğu gibi yine isyan ediyor. Esenler’de okullarda kim ne şekilde, hangi okul müdürü kimin emrinde olup olmadığını araştırıyoruz.

Okullar 11 Eylül tarihinde açılacak ve yeni eğitim öğretim yılı başlayacak başlamasına ama kayıt parası yine eğitimin engellerinden. Esenler’de veliler yine kayıt paralarının yüksekliğinden, okul aidatlarının cepleri yaktığından, kitap fiyatlarının şaşırtan rakamlara ulaştığından, servis ücretlerinin bu şartlarda ödenmesinin mümkün olmadığından dert yakındılar.

PARAN YOKSA KAYIT DA YOK!

Esenler’de bazı okullarda yaptığımız araştırmalarda ve gezdiğimiz okullarda karşılaştığımız manzaralar yüzüncü yıl Türkiye’sinde şöyle,”kayıt parası, paran varsa çocuğun kayıt olur, okul taksitlerini öde, A4 kağıdı al” Velilerin gittikleri okullarda bir başka mesele ise ikametgah adreslerine en yakın yerdeki okula göre sistem üzerinden tutmasına rağmen sistem hatası. Okul müdürünün istediği bağışı yaparsan adresin tutmasının önemi ortadan kalkıyor. 

Esenler milli eğitim müdürünün verdiği talimatla okul müdürleri  “En çok bağış yapanın çocuğunu kayıt yaparım, okulun menfaatini düşünürüm” diyen velilerin isyanına şahit olduk.

Bir başka okulda yine veliler, “Peki, bu ekonomik krizde asgari ücretle çalışan bir öğrenci velisinin 6 bin lira bağışta bulunmasının zor olduğunu neden kimse düşünmüyor. Devlet okulları olmuş ücretli, okul müdürleri zannedersiniz ki tahsilat memuru, paran kadar okursun mantığı ile eğitim sistemi karmakarışık” dediler. 

Yaptığımız araştırmaları enine boyuna kamuoyu ile paylaşacağız, varsa bir soygun, varsa bir yanlış, doğruluğunu belgeleyerek gazetecilik etik kuralları içerisinde yazacağız, yanlışa kim bulaşmışsa toplum adına, veliler adına ve ülkemizin yarınları adına yakasına yapışacağız. 

 



Anahtar Kelimeler: ESENLER’ KAYIT PARASI İSYAN!
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı