ESENLER’DE GAZZELİ ÇOCUKLAR BARIŞ EKMEĞİ PİŞİRDİ

ESENLER’DE GAZZELİ ÇOCUKLAR BARIŞ EKMEĞİ PİŞİRDİ

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Barış Ekmeği” Festivali’nde tüm dünyaya barış mesajları verildi. Festivale katılım sağlayan konuşmacılar "Yurtta barış, dünyada barış" söyleyen M. K. Atatürk’ün ismini anamadılar...

Esenler Belediyesi tarafından 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nde Gazzeli çocuklar Esenler meydanından tüm dünyaya barış mesajları verdi. “İnsanlığın Onur Sınavı Gazzeli Çocuklarla sembolik olsa da Barış Ekmeği Birlikte Pişirildi. Birlikte dilimlenen ekmeğin tadına bakıldı ve tüm dünya liderlerine dilim dilim barış mesajı gönderildi. Bu önemli ay ve günde Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin söylenmemesi kafalarda soru işareti olarak kaldı. 

BAŞKAN GÖKSU, VALİ GÜL,  OSMAN AŞKIN BAK, “BARIŞ” DEDİLER AMA ATATÜRK DİYEMEDİLER

Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun “Barış Ekmeği” sloganıyla gerçekleştirdiği programa, İstanbul Valisi Davut Gül, AKP eski Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı  Süleyman Özçakıcı, AKP ilçe Başkanı Emrullah Erkuş, CHP Esenler İlçe Başkanı Cemal Kaya, CHP İl BŞK yardımcısı Adnan Kaymakçi, belediye meclis üyeleri, birim amirleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne ev sahipliği yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu ilk konuşmacı olarak yaptığı konuşmasında, Filistin’e yapılan züllümden, dünya barışına kadar “Barış “ naraları attı. Ama "Yurtta barış, dünyada barış" sözünün Atatürk tarafından 1931'de söylenmiş olduğunu her nedense hatırlamadı

İstanbul Valisi Davut Gül, AKP eski Milletvekili Osman Aşkın Bak, yaptıkları konuşmalarında, hemen hemen Göksu’nun söylediklerine benzer sözlerle Filistin, dediler, Gazze, dediler, İsrail’i kınadılar, barış dediler, 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir dediler. Ama onlarda 19 Mayıs dedikleri yerde Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini neden söyleyemediler, neden "Yurtta barış, dünyada barış" sözünün bugün tüm dünyaya  ve insanlığa lazım olduğunu söyleyemediler???

Her şeye rağmen çok ama çok anlamlı Barış Ekmeği Festivali zalimlere mesaj, mazlumlara yanınızdayız mesajını verdi.

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonrası Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun gayretleri ile Türkiye’ye gelen  Gazzeli çocuklar, tüm dünyaya barış mesajları vererek bu zulmün bitmesini istediler. Mescid-i Aksa resminin yer aldığı Barış Duvarı’nın açılışı gerçekleşen etkinlikte, Çocuklar dünya barışı için ekmek pişirdiler, sinevizyon gösteriminde Filistinli bir yavrumuzun okuduğu mektupla herkes duygulandı.. Gazzeli ve Türk öğrenciler tarafından yapılan dans gösterimi ile program sonlandı.

 

 



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli