ESENLER’DE “DEPREME HAZIRLIK TEMEL AFET BİLİNCİ” SÖNÜK GEÇTİ

ESENLER’DE “DEPREME HAZIRLIK TEMEL AFET BİLİNCİ” SÖNÜK GEÇTİ

Esenler Belediyesi tarafından “Depreme Hazırlık Temel Afet Bilinci” başlıklı deprem eğitimi, Kadir Topbaş Kültür Merkezinde Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşti.

Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezinde 23-12-2022 Cuma günü gerçekleşen “Depreme Hazırlık Temel Afet Bilinci” sunumuna Esenler halkının depreme duyarsızlığı ve katılımın azlığı kameralarımıza yansıdı. Programı düzenleyen Esenler Belediyesinden yetkililerin ilgisizliği ve programa katılmamaları yerel yöneticilerin depremle alakalı duyarsızlığın ve halkın sorunlarının umurlarında olmadığını gösterdi. 

Kobe ve Tokyo depremlerinden filmler izleten Kadıoğlu depremin ne kadar büyük bir risk olduğunun farkında olunmadığını ifade etti. Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler veren Kadıoğlu, yerel yönetimlere ve merkezi hükümete yapmaları gerekenler konusunda bir kelime dahi söylememesi, tüm sorumluluğu halkın sırtına yüklemesi izleyenleri biraz şaşırttı. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, deprem öncesi önlemlerin önceliğinde eşyaların sabitlenmesine ve çök-kapan-tutun tekniğinin altını çizerek, ev içinde de deprem öncesi yapılması gerekenlere ve deprem sonrası nelere dikkat edilmesine dair katılımcıları bilgilendirdi. 

Türkiye’de isteyen herkesin müdür olabildiğini belirten Kadıoğlu; “En büyük afet liyakatsizliktir. Ayrıca katılımcılara “Afet Affetmez” adlı kitabının yetkililer tarafından dağıtılmasını istedi.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli