ESENLER’DE AKP’NİN KOLTUK DEĞNEĞİ MUHALEFET Mİ?

ESENLER’DE AKP’NİN KOLTUK DEĞNEĞİ MUHALEFET Mİ?

Esenler Belediye Meclisi’nin (3 Nisan 2023) ilk birleşiminde gündem dışı kavgalı konuşmalarla, kırıcı sözlerle başladı, Muhalefet “rüşvet” olarak verdiği oylarla dostluk zirve yaptı. Esenler Meclisinde Manzara evlere şenlikdi...

Esenler Belediye Meclisinin 6. Seçim Yılı 5. Dönem Nisan Ayı Meclis Toplantısı Pazartesi günü yine komik olayların yaşandığı ve karşılıklı söz düellosu ile başladı. Muhalefet şaşırdı, verdikleri oylarla AKP’lilerin gönüllerini fethetti.

 Meclis gündem dışı konuşmalarla başladı, AKP’lilerin gündem dışı konuşmalarında Esenlerin sorunları yokmuş gibi parti çalışmaları, gençlerin partide konumları ve parti politikaları anlatıldı. Turgut Özal’ın ve Türkeş’in ölüm yıl dönümü üzerine anma konuşmaları yapıldı.  

“TBMM TEK ADAMIN EMRİNE GİRMİŞ, NE DERSE O OLUYOR”

AKP Meclis üyelerinin parti politikalarının mecliste anlatılmasına CHP’li Cafer Turna eleştirel bir konuşma yaparak “ bu meclis sizlerin politikalarının yapılacağı yer değil. Biz yerelin sorunlarını konuşmamız lazım. Şayet geneli konuşacaksak daha hazırlıklı çalışarak neleri yaptıklarınızı, halkı nasıl kuru soğana muhtaç ettiğinizi, deprem bölgesinde ki başarısızlığınızı, Kızılay olayını saatlerce anlatırız.  21 yıllık yanlışlarınızı doğruymuş gibi anlatmanız kendinizi kandırmaktan başka bir şey değildir. TBMM tek adamın emrine girmiş, ne derse o oluyor. TBMM ilk kuruluşuna dönmediği süreç de milli egemenlik ve çocuk bayramından siz nasıl söz ediyorsunuz?” dedi.

AKP’li Ömer Çetinkaya,  “Cafer bey bu halk bu meclisi ve bu sistemi onayladı. Siz bunu aşağılayamazsınız. CHP tek parti döneminde seçim yoktu onun için o dönemi siz övebilirsiniz. Siz olmadık hakaretleri yapıyorsunuz ve tahammül diyorsunuz, siz bize tahammül edeceksiniz, saygı duyacaksınız” dedi. 

Gergin ve kırıcı gündem konuşmalarından sonra muhalefet boyun eğerek bakın neler yaptı…

MUHALEFETTEN AKP  KOMİSYON ÜYELERİNE OKKALI OY

Muhalefet İhtisas Komisyonlarına Üye Seçimi oylamasında, komisyonlara bir kişi dahi yazdıramazken AKP’li aday olan komisyon üyelerinin oylamasına oy vererek bir ilke imza atmış oldular. Yanı yarın yanlış bir durumda eleştireceklerini nasıl eleştirecekleri merak konusu oldu. Muhalefet meclis üyelerinin komisyon seçimlerinde adaylaşmayarak, komisyonlara aday olan AKP’li komisyon üyelerine oy vermeleri neyin karşılığı diye sormak lazım. 

AKP’li Ömer Çetinkaya’ya başka bir soru ise mecliste 4 siyasi parti temsilcisi varken 3 siyasi partinin temsilcisi var demesine karşılık “ hangi siyasi partiyi ve temsilcilerini yok saydı?”



Anahtar Kelimeler: ESENLER’ KOLTUK DEĞNEĞİ MUHALEFET ?
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli