ESENLER’DE AKP VE CHP CAMİİ’YE SİYASETİ SOKTU

ESENLER’DE AKP VE CHP CAMİİ’YE SİYASETİ SOKTU

Esenler Belediyesinin Haziran ayı meclisinde CHP ve AKP din yarışı yaptı. Her iki taraf camilere siyasetin girmesi konusunda birbirine pas attı. CHP’liler, AKP’lilere “biz sizden daha çok dinciyiz” dediler.

 

Esenler Belediyesinin Haziran ayı meclisinin 2. Oturumunda CHP meclis grup sözcüsü; eski AKP’li Yaşar Çağlayan kaçak caminin kaçaklığına değinmeden eksiklerinin AKP’li Esenler Belediye tarafından tamamlanmasını talep eden önergesiyle meclis üyeleri din yarışına girdiler. Bir önceki meclis oturumunda AKP’li grup başkanı Ömer Çetinkaya “Siz ezanın Türkçeleşmesini isteyen, siz Allah demenin yasak olmasını isteyen, siz PKK’nın yan kolusunuz” dediği sözleri bugün yalayıp yutarak kıvırdı. Ama aynı Ömer Çetinkaya siyasi profesyonelliğini göstererek hem o gün söylediklerini inkâr etti hem de CHP’lileri yine aynı sözleriyle itham etti.

Eski AKP’li; bugünün CHP dindarı, Meclis Grup sözcüsü Yaşar Çağlayan, CHP’nin laik, demokratik, Atatürkçülük çizgisinden savrularak 12 meclis üyesi arkadaşı ile din alimliğine soyunması elbette ki AKP ’lilerin hoşuna gitti. Çağlayan camide ki eksiklerin yapılması onarılması için AKP’lilerden yardım istemesi yerine var olan eksikliğin mülki amirine veya camilerle ilgili olan ilçedeki ilçe müftülüğüne şikayette bulunması gerekiyordu. CHP’li Çağlayan; Dinin camiiye, kışlaya,  adliyeye girmemesi kuralını kafasından silerek eski AKP’li yoldaşları ile el ele verdiler. Dini siyasallaştırdılar siyaseti dinleştirerek gericilik tohumlarının ilk işaretini verdiği önerge ile ortaya koydu.

CHP Meclis Üyelerine ve CHP İlçe Başkanına söylenecek tek söz önerge verdiğiniz cami kaçak… Önerge verdiğiniz camii yeri için keşke neden kaçak cami yaptınız diye önerge verseydiniz. Söz konusu camii planlarda belediye hizmet alanı olarak görülen yere yapılmış gözüküyor planlarda dini tesis olarak gösterilen yere camii yapılmayarak otopark ve park alanına camii’yi neden yaptınız diye sormanız gerekiyordu. Ama sizin kafanızda oluşan olgu bugün verdiğiniz önerge ile belli oldu İmamoğlu ile Göksu’nun yaptığı anlaşma netleşti böyle iktidar ve muhalefet meclis üyelerinden halk ve şehir yararına topluma hizmet adına kimsenin bir beklentisi olmasın.



Anahtar Kelimeler: ESENLER’ CAMİİ’ SİYASETİ SOKTU
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı