ESENLER’DE 19 MAYIS ÇELENK SUNUMU SESSİZ VE SÖNÜK GEÇTİ

ESENLER’DE 19 MAYIS ÇELENK SUNUMU SESSİZ VE SÖNÜK GEÇTİ

Esenler’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıldönümünde devlet protokolü çelen sunumu yasağına takılınca meydan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve siyasi partilerin ilçe müdürlerine kaldı.

Esenler’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıldönümünde cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma töreni ile başladı. Törende, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının yanı sıra siyasi partilerin çelenk sunumu yukarıdan gelen talimatla yasaklanınca “Kolluk ve kıllık”  yetkisi müdürlerin eline geçti. Hal böyle olunca çelenk sunumu sessiz ve sönük geçti.

CHP ESENLER İLÇE MÜDÜRÜ CEMAL KAYA, DEVLET MEMURUNUN GÖLGESİNE SIĞINDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıldönümünde, siyasi partilerin ilçe başkanları Atamızın huzurunda böyle anlamlı günü anlamına uygun kutlamadıkları gibi görev ve yetkilerini de unuttular. Özellikle CHP İlçe Başkanı ve diğer siyasi partilerin ilçe başkanları Gençlik ve Spor İlçe Müdürü müdürünün çelenk sunumunda hazır bulunarak konu mankeni durumuna düştüler. Siyasi partilerin çelenk sunmasına konulan yasak ilçe başkanlarının konumunu, mevkilerinin müdürlük seviyesine düşürmesine neden oldu. 

Ana muhalefet partisi CHP’nin ilçe müdürü Cemal Kaya , “cumhuriyeti kuran parti böyle önemli bir günde Atamızın huzuruna çıkarken kimseden izin almaz. CHP bir devlet memurunun gölgesine sığınarak milli bir bayramı veya önemli günü kutlamaz” demeliydi ama CHP Esenlerin ilçe müdürü bunu söyleyecek yüreğe sahip olmadığı içi kuzu kuzu törene katılarak müdürlük görevini yerine getirdi.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli