Esenler yerel seçimlerde DEM partisiz

Esenler yerel seçimlerde DEM partisiz

Seçim kanununa göre, Belediye Başkan adaylarının ve meclis üyelerinin adaylığı için İlçe seçim kurulu başkanlığına başvurular saat 17.00. DEM “7” dakika geç kaldı.

Esenler ilçe seçim kurulu Başkanlığı, siyasi partilerin gün boyu yaptığı müracaatlarını titizlikle inceleyerek aldı. Ancak Esenler’de sol kanatta en iddialı partilerden DEM parti saatler 17.00’i gösterdiği halde ilçe seçim kurulunun koridorlarında yoktu. Seçim kurulu kapıları kapandıktan 7 dakika sonra yani 17. 07’de ilçe seçim kurulunun kapısını çaldılar, seçim kurulu görevlileri kapıyı açarak kendilerini içeri aldılar. Esenler ilçe seçim kurulu Başkanı kendilerine,” süre doldu ve 7 dakika geçti” dedi ve müracaat dosyanızı alıyoruz ama ilçede seçime girme hakkınızı kaybettiniz dediler.

 Esenler ilçe seçim kurulu Başkanlığı önünde görüşüne başvurduğumuz CHP önceki dönem meclis üyesi İnş. Müh. Yüksel Kılıç, “ Dem parti müracaatta geç kaldığı ve süreyi geçirdiği için üzülerek söylüyorum Esenler’de seçime girme hakkını kaybetmiştir. Bu durum Esenlerde 26 binin üstünde seçmeni olan bir partinin seçime girememesi, seçmenini temsil edememesi seçmenlerini üzmüştür.

Dem partili seçmen yaptığı konuşmasında “evet, üzgünüz. Bakalım partimiz ne diyecek, bizler partimizin alacağı karar doğrultusunda sandığa gider oyumuzu kullanırız. 



Anahtar Kelimeler: Esenler yerel seçimlerde partisiz
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli