ESENLER Y. S MAHLESİNDEN 100.YIL ANISINA TSM KONSERİ

ESENLER Y. S MAHLESİNDEN 100.YIL ANISINA TSM KONSERİ

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtarlığı Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılına atfen hazırladığı repertuarın provalarına başladı.

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtar Recep Yavaş, koro şefi Kılıç Akman, koro sanatçıları ve Esenler’de bazı ilçe başkanları, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, SADET Partisi ilçe başkan yardımcısı İlhan Durmuş, Yavuz Selim spor kulübünde gerçekleşen provalara katılarak sanatçıların söylediği parçalara eşlik ettiler. 

Esenler halkına Türk Sanat Müziğini doyasıya dinleteceklerini söyleyen Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtar Recep Yavaş,

  “Mustafa Kemal Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarını herkes bugünden hazırlasın. Koromuzun şefi Kılıç Akman ve sanatçılarımız hazır, değerli halkımızın da bu etkinliğimize hazır olmasını, etkinlik alanını doldurmalarını bekliyorum” dedi.

Koro şefi Kılıç Akman: Ulu önderimiz gazı Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün şu veciz sözü ile başlamak isterim. Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur İşte biz böyle bir toplum olmamak için geniş ve kalabalık koromuzla Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında ve cumhuriyet bayramında TSM koromuzla Esenler halkına ziyafet çekeceğiz. Etkinliğimize uzun ve yorucu çalışmalarımızla hazırlandık” dedi 

Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtarlığı Türk Sanat Müziği koro çalışmalarına siyasi ilçe başkan yöneticisinin, seyircilerin de zaman zaman eserlere eşlik ederek keyifli anların yaşanmasına sebep olduğu çalışması İZMİR marşının hep birlikte söylenmesiyle tamamlandı. 

VİDEO…İZLE…



Anahtar Kelimeler: ESENLER . MAHLESİNDEN . ANISINA KONSERİ
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli