ESENLER TİP ÜYELERİ DENİZLERİ MEYDANDA ANDI

ESENLER TİP ÜYELERİ DENİZLERİ MEYDANDA ANDI

Esenler TİP örgüt üyeleri Tarafından 51 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, İçin Cumhuriyet Meydanında kimseye aldırış etmeden “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE” Sloganlarıyla anma gerçekleştirdi.

Anma programı kimseden izin alınmadan, kimselere eyvallah edilmeden sol yumruklar havaya kalkarak gerçekleşti. Anmaya alanda bulunan sağ siyasiler olumlu bakmazken yeşil sol partililer ve bazı vatandaşlar alkışlarla destek oldular.

Anma programında Türkiye İşçi Partisinin Esenler stant çalışanları duygu ve düşüncelerini şöyle anlattılar…

“Dünyayı sarsan 1968 fırtınasının üzerinden elli bir yıl geçti. Bundan 51 yıl evvel Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini haykırdılar. Bizlere bıraktığı kurtuluş çizgisi budur. İdama yürürken sergiledikleri dik duruş, yalnızca ilham verdikleri devrimci gelenekler bakımından değil, tüm işçi emekçiler bakımından da sembol ve esin kaynağıdır

Üç Fidan faşist askeri cunta mahkemeleri ve iş birlikçi parlamento tarafından idam edildi. 68’inin önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ölmediler yaşıyorlar. Yarım asır öncesinde olup bitenler bugün bize pek çok şey öğretmeye devam ediyor. 

Devrimci önderleri üç fidanın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onları fiziksel olarak aramızdan alarak yok ettiklerini sananlar tarihe kara bir leke olarak geçtiler. Denizler 51 senedir bu ülkenin her noktasında yaşamaya ve bu topraklarda umudumuzu, inancımızı yeşertmeye devam ediyor. Ölen onların bedenleridir, düşünceleri hergün çoğalarak yaşıyor. Onları savunmak, onların yolunda yürümek anti-emperyalist olmaktır. Emperyalizmin yerli işbirlikçilerine ve faşizme karşı mücadele etmektir. 

Son günlerini yaşayan ve demokratik yollarla gidecek olan AKP iktidarları emperyalizme en bağlı, Siyonizme hizmette kusur işlemeyen taşeron bir parti olduğunu anlamayan kalmamıştır. Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanı olacak kadar ileri gitmişlerdir. Ortadoğu’nun kan gölüne çevrilmesinin ortaklarıdır. Deniz ve arkadaşları 6. Filoyu 1968 yılında Dolmabahçe’den denize dökerken, onlara saldıran ve 6. Filoya doğru namaz kılanlar da bugün iktidarda olanlardır. Her ortamda yerli ve milli olduklarını iddia eden bu iktidarın neresi milli, neresi yerli?  30 Mart 2023 tarihinde NATO tezkeresinin oybirliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul ettirenler yerli ve milli olamaz. Denizler ölümsüzdür anıları karşısında saygıyla eğiliyoruz yaşasın tam bağımsız Türkiye” diyerek açıklamada bulundular



Anahtar Kelimeler: ESENLER ÜYELERİ DENİZLERİ MEYDANDA
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli