ESENLER TEMİZLİK İŞÇİLERİ: HAKKIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ESENLER TEMİZLİK İŞÇİLERİ: HAKKIMIZI ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

AKP’li Esenler Belediyesi Temizlik işçileri Düşük maaş ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için iş bıraktı. Emekçiler, Çevre Koruma Müdürü Fatih Kaleli’lin sözlerine tepki koydular.

AKP’li Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun, umut ve huzurun kentinde ne umut kaldı ne de huzur. Esenler Belediyesi temizlik işçileri Çarşamba günü (16.08.2023)  grev kararı aldı. Bugün görüştüğümüz Hak-İş üyesi olan işçiler, sahipsizlikten, emeklerinin karşılığını alamamaktan, alın derlerinin sömürülmesinden ve günden güne maaşlarının eriyerek yoksulluğa itilmesinden dert yandılar. 

Esenler Belediyesi Hak-İş üyesi olan temizlik işçileri,  “sendikayla görüştük. Sendika yöneticilerimiz pazartesi günü belediye yönetimiyle de bir görüşme yapılacak "Sendikanın şube başkanı Mustafa Canpolat bize söz verdi. 'Salı sabahı istediğinizi alamazsanız sizlerin önünde ben olacağım' dedi ve bizde pazartesi veya Salı günü yapılacak görüşmenin sonucunu bekleyeceğiz. Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da yanımıza geldi ve görüşmeler için pazartesi gününü beklememizi söyledi.  

“EN DÜŞÜK ÜCRETİN 23 BİN LİRA OLMASINI TALEP EDİYORUZ”

 Bakınız maaşlarımız 14 bin 500 lira bu para ile nasıl geçinebiliriz. Bugün bir ev kirası en az 10 bin lira. Bu parayla kirayı mı ödeyelim evi mi geçindirelim. En az 400 arkadaşımız zor şartlarda sabah vardiyasında çalışıyor. Bizler; maaşlarımızın artmasını, en düşük ücretin 23 bin lira olmasını talep ediyoruz ki bu parayla da anca evimizi geçindirelim kiramızı ödeyelim. Birileri gibi servet edinmenin peşinde değiliz.

Bakınız bizler iş bırakma ve hak arama eyleminde olduğumuz saatlerde Esenler Belediye Başkanı Göksu ve yandaşları şatafatlı sofralarında kahvaltı yapıyorlardı. Bizler sokakları temizlerken, vatandaşların çöplerini toplarken “sözde” yandaş yazar çizerlere konferanslar adı adlında bol kepçeden paralar dağıtmakta, diğer taraftan kendilerine yakın olan seçmen tabanına popülist bir yaklaşımla kültür geziler düzenleyerek Esenler emekçilerine verilmesi gereken paraları yandaş firmalara aktarması ve spora destek adı altında bir spor kulübünün Esenler bütçesinden aktarılan milyonlarca liralar verilmesi sonucunda bugünleri yaşıyoruz.   

Ne yazık ki işçilere verilen vaat “Şükredin, biat etin, sabredin” yoksa işinizden olacaksınız. Bunu söyleyen şahıs, İşveren adına “Esenler Çevre Koruma Müdürü Fatih Kaleli, ise "Herkes ekmeğine baksın, ekmeğinizden olmayın" şeklinde bizleri tehdit etti. Oysa aynı kaleli makamında oturarak ballı kaymaklı maaş almaya devam etmemdedir. Başkan Göksu, bir başka gün işçilere düzenlediği kahvaltıda o da Fatih Kaleli gibi işçileri “hak ararsanız işinize son veririm” diye tehdit etmişti.  Bizler bu yapılan tehditlere, baskılara boyun eğmeyeceğiz, hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dediler.  



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli