ESENLER RUMELİLER DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

ESENLER RUMELİLER DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

Esenler Rumelililer Derneğinin her yıl Kasım ayında düzenledikleri gelenekse mevlitte M. Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz okunan Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle rahmetle, minnetle ve saygıyla anıldı.

Esenler Rumelililer Derneğinin Başkanı Ekrem Beşkardeş ve yönetimi derneklerinin her yıl düzenledikleri geleneksel mevlit ve okunan Kur'an-ı Kerim  tilavetine, bu yılda büyük özenle hazırlandılar, okunan Mevlit ve Kur'an-ı Kerim  tilavetinden sonra katılımcılara ikramda bulundular. Esenler Rumeli Derneğinin geleneksel mevlit ve okunan kuran tilavetine Derneğin kurucular eksiksiz katıldı. Derneğin kurucularından eski başkanı, aynı zamanda CHP’nin İBB Meclis üyesi Fettah Dindar, Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, MHP İlçe Başkanı Hakan Özel, STK’lar ve çok sayıda Evlad-ı Fatiha’n torunları katıldılar.  

Derneğin eski başkanlarından, CHP’nin İBB Meclis üyesi Fettah Dindar: Esenler Rumelililer Derneği olarak 210 yılından bugüne kadar her yılın Kasım ayında M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, dernek üyelerimizin büyükleri, ebediyete intikal etmiş değerlerimiz için Mevlit ve Kur'an-ı Kerim  tilaveti etkinliği düzenleyerek dualarla kendilerini yad ediyoruz.

Bizler M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yalnız mevlit yaparak değil her zaman rahmetle anarız, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliriz. Bu vatanı vatan yapan, bu coğrafyaya bağımsızlık kazandıran, bir ulusu yoktan var eden ulu önderimizi her zaman kalplerimizde taşır, saygıyla minnetle anarız. Çünkü bugün burada özgürce bir etkinlik yapabiliyorsak, minarelerimizden ezan sesi duyabiliyorsak, bayrağımız dalgalanıyorsa bunları biz Atatürk’ümüze borçluyuz.   

Ülkemiz zor ve karanlık günler geçirdiği, halkımızın yoksulluk içinde olduğu bir ortamda elbette yaptığımız etkinliklerimiz neşe ve huzur içinde olmuyor. İnşallah ülkemiz bu zorlu günleri atlatacaktır, hiçbir şey böyle gelmiş böyle gitmez. Tekrar Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum, Gazilerimize de Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı