ESENLER RİZELİLER DERNEĞİ İFTAR VERDİ

ESENLER RİZELİLER DERNEĞİ İFTAR VERDİ

Esenler Rizeliler geleneksel iftar programı dernek merkezinde gerçekleşti. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine bu yıl “ESDEF” kurucu başkanları ve ESDEF üyesi başkanları ile basın mensupları katılım sağladı.

Esenler Rizeliler geleneksel iftar programında siyaset konuşulmadı ama siyasetin merkezine çekilen ESDEF’in önümüzdeki günlerde yapılacak kongresi konuşuldu. 

 

Esenler Rizeliler dernek Başkanı Süleyman Kahveci: Bugün verdiğimiz iftarımıza katılım sağlayan siz değerli misafirlerimize teşekkür ederim. Nasıl acılar paylaşıldığında azalırsa, sevinçlere ortak olunduğunda mutlu oluyorsak iftarımızı da sizlerle paylaşmanın onurunu yaşıyoruz.   Evet, büyük acılar yaşadığımız, yüreğimizi yakan bir depremden sonra bu programda bir araya geldik. Ama bizler deprem bölgesini ve oradaki insanlarımızı unutmadık, Rizeliler derneği olarak deprem bölgesinde de iftar sofralarımızı kurup lokmalarımızı paylaşmaya devam ediyoruz. 

Dernekler önemli sivil toplum kuruluşlarıdır. Deprem bölgesinde derneklerin yaptığı faaliyetlerle, verdikleri hizmetlerle bunu gösterdiler. Önümüzde Esenler’in en STK’sı olan ve kurucusu olmaktan onur duyduğum ESDEF’in kongresi var, kongrenin tek adayla yapılmasını arzu ediyor ve şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden STK başkanlarımıza. Üyelerimize gönülden hizmet edenlere ve değerli yönetimimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

 “ESDEFE’E ADAYIM VE SİZLERDEN DESTEK BEKLİYORUM”

ESDEF eski yöneticilerinden Trakya Balkan Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Kemal Sargın yaptığı konuşmasında: Üyesi olmaktan gurur duyduğum Esenler Dernekler Federasyonun (ESDEF) kongresinde adayım. Bugün bizleri iftar sofrasında ağırlayan Esenler Rizeliler dernek Başkanımız Süleyman Kahveci ’ye, bizlere bu güzel sofrayı hazırlayan emekçi kardeşlerime ve dernek yönetimine teşekkür ederim.  Benim dernekçilik anlayışımda biat yok, siyaset yok, mensubu olduğum kuruma ve halka hizmet anlayışı var.  ESDEF çok kültürlülüğü ve büyük birlikteliği, bir arada birlik içinde yaşama kültürünü yaşatmak için kurulmuş bir kuruluştur.  2 dönem yönetimlerinde görev yaptığım bu büyük kurumun kongresinde adayım ve sizlerden destek bekliyorum” dedi. 

Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı aynı zamanda ESDEF kurucu Başkanı Mustafa Kaplan: Bizlere bu güzelliği yaşatan değerli Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci’ye ve dernek yönetimine teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde kurucu dernek başkanlığını yaptığım Esenler Dernekler Federasyonunun kongresi var. Ben yaşamım boyunca bölünmeye hep karşı duruş sergiledim. Ayrı ayrı yapılaşmalara ve kutuplaşmalara karşıyım. Keşke adaylaşan arkadaşlarımızın tamamı burada olsaydı, bizde üstümüze düşeni söyler o hasretlik duyduğumuz birlikteliğin sağlanması için elimizden geleni yapardık. Gönlümüz kongremizde el ele kol kola ortak bir adayın adaylaşması. Hizmet yarışını üst seviyelere taşımaktır” dedi. 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli