ESENLER MECLİSİNDE BARIŞ DEĞİL KAVGA ÇIĞIRTKANLIĞI

ESENLER MECLİSİNDE BARIŞ DEĞİL KAVGA ÇIĞIRTKANLIĞI

Esenler meclisinin 2023 yılı ilk oturumunda halk adına tek kelime dahi konuşulmadı. Taraflar birbirleri ile kavga yaptılar. Meclisi köy kahvesine çevirdiler- hakaretler havada uçuştu.

Esenler Belediye Meclisinin 2023 yılı ilk toplantısında Cumhur ittifakı meclis üyeleri ve Millet ittifakı üyeleri gündem dışı konuşmalarını yaptılar. Millet ittifakı iktidarı suçladı, iktidar tarafı ise suçlamalara sert cevaplar verdiler, AKP  ve MHP muhalefeti topluca terörist olmakla suçladı. 

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında tüm kesimlerin barış, demokrasi, adalet ve eşit yurttaşlık beklentisi Esenler meclisine yansımadığı gibi, gergin bir dönemin başladığının sinyalini verdi.  Meclis oturumunda taraflar kula kulluğu bir kenara bırakılarak, kula kul olmuşların kulluğuna soyundular. “Bu durum önümüzdeki yılların bir öncekinden daha karanlık ve gergin olacağını gösterdi”.

BAKIN KİMLER NELER KONUŞTU, SATIR ARALARI ŞÖYLE

CHP’li Kemal Şahin, etliye sütlüye dokunmadan, muhalefetin yanlışlarından örnekler vererek “biz aynı yanlışları yaptıysak ne olmuş” örneklemesiyle yanlış yapmanın meşruluğunu savundu. Kendi yanlışlarını aklamış oldu…

İyi parti meclis üyesi Mikail Karapınar, Sinan Ateş’in katledilişini kınadı, taziyesini bildirdi, AKP’liler ve MHP’liler yerinden zıpladılar ve ”davaya ihanet yapanlar bu konu hakkında konuşmasın- siz çakma milliyetçisiniz” dediler ve taziyeye bile tahammülsüzlük gösterdiler. Karapınar devamında “ 2022 ucube bir sistemin olduğu yıldı, AKP afetlerden ders çıkarmadığı, Amasra maden faciasına kader diyenlerin,  iktidarın ve yandaşlarının bolluk içinde, sade vatandaşların açlık, yoksulluk içinde olduğu bir yıl oldu.10 Ocak çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum. 2022 İstanbul’un sığınmacılar ve trafik yoğunluğunun olduğu yıl oldu. Yüksek kiralar, hayat pahalılığı, memurların hayatta kalma mücadelesinin verdiği yıl oldu. TL eridi vatandaşın sırtına kur korumalı mevduat yüklendi. Yanı 2022 yılında fakirin cebinden alındı zengine aktarıldı” diyerek devam etti.

 

“SİZİN ADALET TERAZİNİZ OLMADIĞI GİBİ VİCDANINIZDA YOK “

AKP’li Ömer Çetinkaya,” bu arkadaşların söyledikleri saçma sapan olsa bile sıkındı yok, nihayetinde bu ülkede demokrasi var. İBB Başkanı seçim kurulu üyelerine ahmak dedi. Bu davanın biz tarafı değiliz ve bizimle alakası yok. Ama siz dağda terörist olanları işe aldınız, sizin adalet teraziniz olmadığı gibi vicdanınızda yok.  Bakın İYİ Parti %9 oy alıyor biz % 48 oy alıyoruz ve siz bize “gideceksiniz “diyorsunuz. Bu millet sizin gibi üçkâğıtçı milliyetçilere güvenmez, sizin kimliğiniz yok, isminiz yok. Ne olduğunuz belli değil” diyerek hakaretlerine devam etti.   

CHP’li Cafer Turna: Ben ve partim hiçbir zaman teröristlerle yan yana gelmez, bu konuta kimse bizi suçlayamaz. Sizler daha yeni Esenler Cumhuriyet meydanında FETÖ’ya övgüler dizdiniz, İskilipliyi onure ettiniz. Size bir önerim var iki dönem önceki Milletvekiliniz Mehmet Ocaktan’ın son yazısını okuyun. 7 yıl önce söylediği bir şarkıdan dolayı bir sanatçı linç edildiğinde neden konuşmadınız.  Ülkemizde en büyük eksiklik demokrasinin olmamasıdır, sizler demokrasi kültüründen yoksunsunuz”

  • İyi partili ve CHP’li konuşmacılara meclisin parmak kaldırmakla görevli AKP’li meclis üyelerinden bazıları bu sefer konuşmacılara sataşma görevi üstlendiklerinden olacak ki bol bol laf atarak devreye girdikleri izlendi. Bu parmakçı meclis üyeleri İYİ Partililere YANCI diye laf atarak, Yandan çarklı devreye girdiler ve  meclisin gerilmesinde en büyük rolü oynadılar…


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli