ESENLER MECLİSİ YUMUŞAMA İLE BAŞLADI - ÇETİNKAYA’NIN HAKARETLERİ İLE ALEVLENDİ!

ESENLER MECLİSİ YUMUŞAMA İLE BAŞLADI - ÇETİNKAYA’NIN HAKARETLERİ İLE ALEVLENDİ!

Esenler Belediye Meclisinin Haziran (2024) meclis 1. oturumu öncesi Göksu’nun CHP gurup odasında yumuşama görüşmesi yüzünden tam 1 saat geç başladı. Mecliste gündem dışı konuşmalar sırasında çok ağır sözler sarf edildi.

Esenler Belediye Meclisi Haziran ayı 1. Oturumunda, CHP’li meclis üyesi Murat Pınar gündem dışı konuşmasında Müfredatı eleştirip, gezinin yıldönümünü anınca olanlar oldu. Pınar’ın konuşmasından sonra AKP’li Ömer Çetinkaya, amiyane tabirle “raydan” çıktı, Rus uçağını düşürmekle övünen AKP’lileri unutarak “Rus uçağını geziciler düşürdü” dedi. Ne yazık ki Çetinkaya’ya anlayacağı izahı CHP’liler yapamadı.

 AKP gurup Başkanı Ömer Çetinkaya’nın CHP’lilere ağır sözleri meclisi gerdi. Çetinkaya sazı eline aldı sarf ettiği sözlere CHP’lilerin yanıtı bir sonraki meclis oturumuna mı bırakıldı. Bekleyip göreceğiz.

“CHP ALLAH DEMENİN YASAK OLMASINI İSTER”

Esenler Belediye Meclisi AKP gurup Başkanı Ömer Çetinkaya'nin sarf ettiği sözler şöyle: Bakın Gezi eylemcilerinin yanı Vandalların talepleri şöyleydi… Havaalanı, köprü yapılmasın, yapılan yollar iptal edilsin. 11 kişi bu eylemlerde hayatını kaybetti. Turuncu devrimlerin bir benzeri olan gezi yurt dışından organize edilmiş bir harekettir. Türkiye’de bu başarılı olmayınca arkasından 15 Temmuz darbe kalkışması oldu, işte gezi 15 Temmuz darbesinin öncüsüydü. Bu başarılı olamayınca Rus uçağı düşürüldü. Esnafa sorsunlar ve kaç polis öldürüldü bilmiyorlar bunun neresi barışçıl eylemdi. İş makinaları ile başbakanlık ofisine yürüdüler. Bu seçimle iktidara gelemeyenlerin toplumu karıştırarak iç savaş çıkarma yöntemiyle iktidar olma düşüncesidir. Geziyi organize edenlerin bağlantılarını biliyoruz. CHP vekillerinin bir gazete önünde kendilerini zincirlediklerini biliyoruz. FETÖ’nun terör örgütü mahkeme kararıyla belli olduktan sonra CHP FETÖ’yu savunur oldu. Gezi bu milletin kültürüne, sosyal hayatına, dini inancına saldırıdır. Bu arada AKP sıralarında bazı meclis üyeleri "Devlete karşı gelmenin yani gezicilerin ölümlerinin doğru olduğunu söylemeleri KORKUNÇTU…

CHP’li meclis üyesi müfredattan bahsetti, siz PKK’ile işbirliği yaptınız.  Bize siz cumhuriyet diyorsunuz ama siz cumhuriyetin temellerine dinamit koyanlarsınız. Silahlarla devlete saldıran PKK’lılarla ve partisiyle işbirliği yapan sizsiniz. Bu millet bize yetki verdi biz istediğimizi yaparız biz müfredat yaparız, hakkımızdır. Siz ezanın Türkçeleşmesini isteyen, siz Allah demenin yasak olmasını istersiniz” diyerek CHP’ye saldırdı.

 



  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli